< Till bloggens startsida

Hjälp med sill-inlägg?

Ett inlägg om sill?

Inlägg av sillisar?


Nej mina vänner. Jag ska förtydliga mig.

Jag vill ha hjälp med tips om sillinlläggning. Det är mitt självpåtagna ansvar inför årets julbord. Dock så är mina kunskaper om sillinläggandets konster något begränsade. Men det behöver ju lyckligtvis inte vara så för resten av livet. Därför tänkte jag mig att med lite inläsning, internet-googling och möjligtvis med hjälp från mina kära bloggläsare införskaffa nyckelkunskaper i sillens hemlighet.

Därför undrar jag om någon kan tipsa mig om någon särskilt spännande lite ovanlig sillinläggning, eller bara har något husmorsknep bakom örat som gärna rimmar lite ologiskt (typ: Om Anders braxar, Eva hon laxar, fast med uttydbar underton)

Dessutom efterlyser jag ett särskilt recept om någon har på lager?

I somras åt jag en förjäkla god sill på en restaurang som var en inläggning med granatäpple. Jag trodde att det skulle vara lättgooglat och därmet lättåterskapat. Men det visade sig tvärt omöjligt. Sitter någon kanske och lurar på ett recept på en granatäppleinläggning?

Se så! Skynda till kommentarsfältet med alla era tips, vad de nu kan vara!

Kommentarer
Selma

Jag har nog aldrig gjort andra varianter än de som finns i Vår Kokbok. Så trist är jag.

2010-12-12 @ 20:27:51
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Angelica

hatar sill... hahaha



sv: Ja, det är as mysigt! än finns det tid, tror ajg allt! ta och gå dit :)

2010-12-12 @ 22:10:43
URL: http://mataduvor.blogg.se/
Selma

Sv:Ujja, bäst vet jag rakt inte. Jag gillar alla sorters sill. Vanlig inlagd är ett måste och så senapssill. Annars vet jag rakt inte. I Vår Kokbok tycker jag att alla recept jag provat funkar sen handlar det mer om vad det är man vill ha. Om sanningen ska fram funkar det helt ok med köpesill också alla år man inte har tid och lust. Bara byt burk om det känns bättre så.

2010-12-12 @ 22:13:50
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
anne

På Gondolens julbord hade de mest fantastiska sillar! En av dem (nu kilar jag ut i köket och kollar för säkerhetsskull...).



Näää.



Så här var det:



Gondolens lingon- och vodkasill var suverän och pepparrotssillen också (de andra var rent fantastiska också!).



I Lantliv Mat & Vin Julspecial finns några sillrecept som verkar riktigt bra, en lingonsill och en senaps- och pepparrotssill (och en Brantevikssill). Jag har inte testat dessa men får en känsla av att de kan bli bra, litet annorlunda och lättlagade.



Kika i tidningen. Om du inte ids kika/köpa tidningen så kan jag skriva av recepten åt dig.



2010-12-12 @ 22:24:21
URL: http://annnne.blogg.se/
anne

Så bra!



Tidningen är advent/jul så nog borde den finnas i tidningshyllorna.



Jag tyckte som sagt om boken och även om filmen var annorlunda och tung, så var den bra, riktigt bra.



Vi har varit till Ystad sgs varenda sommar i 8-10 års tid, så den staden har en speciell plats i mitt hjärta. :)

2010-12-12 @ 22:57:51
URL: http://annnne.blogg.se/
ida

Sill är äckligt. Gör nåt annat. Risgrynsgröt kanske?

2010-12-12 @ 22:58:51
URL: http://idalinns.blogg.se/
Karin

Förra året gjorde jag en citrussill. Apelsin, blodapelsin och grapefrukt om jag minns rätt... eller citron. Riktigt god blev den i alla fall. Väldigt fräsch till all mastodontmat på julbordet!

2010-12-13 @ 19:24:56
URL: http://bkarin.blogspot.com
Elisabet

Här är en länk med två inläggningar jag bukar göra, bara att skrolla nedåt lite!

http://www.stenvreten.se/julmat.htm

2010-12-13 @ 20:14:49
URL: http://stenvreten.blogg.se/
anne

Sv.Nu har jag svarat på vem det var som skicka!

2010-12-13 @ 21:06:03
URL: http://annnne.blogg.se/
Fia

Sill is the shit!

Jag tänkte göra den här i år:



http://www.recept.nu/1.315038/leila_lindholm/smaratter_tillbehor/fisk_skaldjur/yoghurtsill_med_vitlok_chili_och_basilika



Verkar kul, och dessutom smidigt att man slipper klabba med den i veckor innan den är klar.



Annars är ju svartvinbärssill mumma, men det har jag inget recept på.

2010-12-14 @ 21:46:06
URL: http://menvetdu.blogg.se/
Fia

... Och så måste jag ju givetvis ge dig den hemliga formeln som du ska mumla oavbrutet medans du gör den (annars kommer sillen att smaka bajs. Jo, det är sant.)



Du kära lilla sill

Se nu till att bli till

För om du inte vill

bli lagd i lök och dill

kan jag ej va din Frikadill.

2010-12-14 @ 21:54:36
URL: http://menvetdu.blogg.se/
Susanne

Du löper 110% risk att drabbas. Se till att sluta, omedelbums...ev. byt olja- som substitut till den du vanligtvis brukar dricka, du vänjer dig efter ett par gånger.



Sill, röd lök, någon form av peppar (runda-omalda) och typ...ättika och vatten?



Eller så använder du google...."kära google säg mig hur sill blir till"



2010-12-15 @ 11:21:23
URL: http://soudesune.blogg.se/
Lisette



Hej!



Jag kontaktar dig för att jag finner din blogg mycket intressant och välorganiserad. Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig angående ett eventuellt samarbete! Hör gärna av dig via mail så kan vi prata vidare.



Med vänliga hälsningar,



Lisette

2010-12-15 @ 14:54:52
hugan

Köp ett par färdiga abbasillburkar, lägg över i egna husmoderligt fina glasburkar och öva sen in en receptavhandling.

Lycka till

2010-12-17 @ 06:11:47
URL: http://hugalarssonsliv.blogspot.com
Karin

Jag hittade receptet, hoho nu ska det läggas in sill här tills grannarna klagar! http://www.gp.se/matdryck/mat/1.21641-citrus-till-sillen-en-hojdare

Fast jag skippar rosépepparn...

2010-12-17 @ 19:58:27
URL: http://bkarin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0