frikadellen

Katten Sigrid

Kategori: Allmänt

-"Varför gnäller du så om att du vill att det ska komma en bebis?" undrar Katten Sigrid. "Ska jag behöva påminna dig om att du minsann faktiskt redan har en bebis?"

Fördelar med att inte föda barn just ikväll.

Kategori: Allmänt

Ikväll är det Svenska Hollywoodfruar.

Vilket jag inte missar i och med att jag inte föder barn.

Jag var faktiskt lite bekymrad över detta.

Så man kan ju säga att jag hade tur i oturen.

Nästan.

OBS! Ordvits i detta inlägg.

Kategori: Allmänt

Snart kommer pappa och hämtar mig. Jag ska hem till parenteserna och hjälpa dem att installera Spotify. I gengäld lovar modern att bjuda på lunch samt stryka min tvätt (!).

Låter som en fair deal tycker jag.

Dessutom har jag inget bättre för mig i och med att det inte V(Ä)RKAR bli någon bebis idag ändå.

Beräknad ankomst idag...

Kategori: AllmäntSer ni någon bebis?

Inte jag heller.

/Spanar intensivt efter storken

Imorgon ska det tydligen vara dags

Kategori: Allmänt

...enligt det där magiska datumet som barnmorskan trollar fram till en genom att mäta lårbenet på ultraljudet vecka 18.

Inte mitt lårben. Bebisens.

Mina lårben säger definitivt att det är dags, mätt i hur mycket vätska i benen man rimligtvis kan acceptera.

Om det nu ska levereras ett barn imorgon tycker jag att värkarna borde sätta igång lite på en höft redan nu. Om det ska funka tidsmässigt menar jag.

Det har de inte.

Jag träffade en tjej från föräldrautbildningen på stan häromdagen. Hon hade nu hunnit leverera sitt barn. men hon berättade glatt att hon hade gått över tiden TOLV dagar.

Vad jag vill berätta med detta inlägget är att ni med stor sannolikhet har två mysiga veckor att njuta av framöver, späckade med bittra inlägg från yours truly.

De blir bra så fort överskottsfärgen är borta...

Kategori: Allmänt...jag lovar...

Idag sveptes Göteborg in i en fesljummen, fuktdränkt dimma som bjöd alla på en mysig lekamen indränkt i svett.

 Jag flåsade mig fram på Saronloppisen och svepte åt mig några ramar som jag ska måla och som jag som nybliven mor så småningom ska sätta bilder på mitt fantastiska barn i.

Det är ett sjujädrans tips det där. När man är på loppis, hugg alla ramar du får tag i. De jag tog kostade mellan 1 och 10 kr. Det är INGENTING jämfört med vad de kostar i handeln. Sen tar man hem dem och piffar upp dem i ny färg och tadaaaaaaaaaaa så har man massa tjusiga personliga ramar att göra vackra tavlor av.

En akut graviduell utmattning följde och jag var tvungen att snabbt som attan släpa mig hem till Storasystern. Där spenderade jag eftermiddagen med att käka köttbullar och titta på Eric Saade-klipp på youtube med 2-åriga systerdottern som för närvarande genomgår sitt livs första förälskelse.

Vi tycker alla att det hela är oerhört rart.
Barnets fader knorrar dock lite över omaket att numera vara tvungen sjunga "popular" som godnattvisa.

Men ändock,
oerhört rart.

(Det blev dessvärre ingen dejt med Svenskimån, jag hoppas att en nyplanering av dejt, denna gång med medhavd nyutploppad bebis, kan fungera som plåster på såren)

Krigarprinsessan Olga

Kategori: AllmäntKarln hävdar att jag ser ut att heta Olga just nu. Kanske håller jag på med brottning, kanske har jag kulstötning som intresse.

Jag å min sida påstår att så fort ögonbrynsfärgningen är klar kommer jag bli ljuvligare och mer bedårande än ni någonsin sett mig.

Tiden får utvisa vem som har rätt.

Nu ska jag straxens iväg till Saronkyrkans loppis. Där ska jag mötas upp av en känd Svenskimå.

Senare är planen att jag ska swischa förbi min Käcka Storasyster. Huruvida detta blir av eller inte är svårt att veta i nuläget. Graviduellt kan jag komma att säcka ihop för dagen när som helst. Jag har ingen kontroll på min energinivå i dessa dagar.

Man får ta't som de kommer.

Hipsters.

Kategori: Allmänt

I tele med min bror:

(min bror) - "Oj det är en tant som precis ramlade här vid spårvagnshållplatsen."

(Jag) - "Vill du lägga på och kolla ifall det gick bra med henne?"

(min bror) - "Nej det behövs inte, hon får hjälp av två hipsters här."

(Jag) - "Ja, man vet aldrig när de kan komma till användning de där."

(min bror) - "Ja, de slängde läderpungväskorna över ryggen och var framme på två röda."

(Jag) - "Lättade på Raybanglasögonen och släkte Lucky Strike-cigaretten? Ja de är användbara de där."

(min bror) - "Ja och så är de så artiga när det behövs, uppväxta högborgerligt som de är."

(Jag) - "Tur att vi har dem."Den urbana miljöns motsvarighet till Sankt Bernads-hundar.


Ett uppdrag om dagen.

Kategori: Allmänt

Så här i väntans tider går man mest och, ja, väntar.

Mitt förhållningssätt till tiden som aldrig verkar vilja gå framåt är att hitta på en uppgift åt mig själv om dagen.

Idag har jag tex arrangerat ett litet "höst-stilleben".Som hade kunnat vara helt ordinärt "pynt-på-balkongbordet" om det inte vore för Hipstamatic-appen som omgående förvandlade det hela till ett konstverk av högsta rang.

Spamkommentarer.

Kategori: Allmänt

Jag känner att nedan kommentar kanhända, eventuellt, typ, liksom, skulle-ba'-kunna-va...


...en opersonlig spamkommentar?Detta skulle kunna vara en helt normalt kommentar. På bloggar som denna kanske. Eller denna.

Kanske, kanske, kanske, dock, inte just min?

Är det denna bild kommenteraren gillar?Eller kanske denna?Eller möjligtvis denna?Eller...?

Eller kan det vara så att kommenteraren inte ens slängde ett ynkaste litet getöga på vad denna blogg verkar handla om, utan bara antog att det antagligen kryllade av hipstamaticbilder, suddiga systemkamerabilder på körsbärskvistar och närbilder på glitterbeströdda cupcakes?

Åh så tröttsamt.

Spamkommentarer kategoriserar sig lätt under rubriken ASSTÖRIGT tillsammans med folk som spelar musik högt i sina mobiler på spårvagnen, nagellacksflaskor som man måste slänga halvfulla för att penslarna inte når längre samt favorit-tv-serier som utgår pga hockey.

Asstörigt.

Ledsen Frikadell.

Kategori: Allmänt

Jag ramlade precis ur soffan.

Det mest förnedrande var inte att som vuxen kvinna helt okontrollerat bara ramlar ur en soffa, utan att till följd av en enorm kroppshydda, ond rygg och onda höfter samt ingivelse att för allt i världen inte spilla ut yogurthen man håller i handen, inte kunde hindra eller på något sätt påverka det pågående fallet.

Föll gjorde jag mot den ihopmonterade barnvagnen som står redo bredvid soffan. Jag skrapade upp en elak reva i min klänning, ett ondsint sår på min rygg och en rodnad som varnar om att jag kommer ha ett blåmärke att glädjas åt om några timmar.

Säkert inte heller ännu lättare att sova på natten heller.

Jag vill att ni tycker synd om mig. (Det finns ingen ytterligare poäng med detta inlägg än just detta)Nej. Ingen bebis ännu.

Kategori: Allmänt

Erkänn ni tänkte: "Åhåhåjaja, nu har hon inte uppdaterat på tre dagar, nu är det säkert på gång".

Nej. Det är inte på gång.

Jag önskar verkligen att det vore så. Jag önskar VERKLIGEN att det vore så.

Jag har aldrig tidigare förstått varför de där blivande mammorna är så extremt rastlösa. Att man längtar efter sin bebis har jag ju förstått, men jag har alltid tänkt att man borde passa på att njuta av sin ledighet, lugnet och bla bla bla.

Det är precis det som alla säger till mig nu. "Passa på och njuuuut" säger de, "det blir värre seeeeen". Men jag måste tyvärr säga att jag är som ett uttröttat förhörsoffer. Jag bryr mig inte om vad som händer mig sedan, bara jag får komma ur det stadium jag är i nu.

Det är psykisk terror att vara så stor att man knappt kan röra sig, att ständigt vilja ligga stilla men få ryggvärk så fort man gör det. Att så fort man lägger sig på rygg få en bebis innästlad i alla vitala organ, ett par fötter i revbenen och en känsla av akut syrebrist som omedelbar följd.

Och att bara dra runt här hemma! Jag tänkte att de här första veckorna av mammaledighet men utan barn skulle vara som ett litet rosa töcken av hemmapysslande och inboandes.

Men det mest omfattande jag lyckats åstadkomma hittills är en tragisk ursäkt till hemmavirkad babypläd:Tragisk ursäkt till hemmavirkad babypläd


5 dagar kvar till beräknad förlossning...

Kolla in hyllan

Kategori: Allmänt

Jag har precis färgsorterat alla böcker i min bokhylla.

När jag var klar med det kom jag på att jag ville storlekssortera dem också, varpå jag gjorde om merparten av arbetet.

Summan av kardemumman så tog det hela ungefär en halv mansålder att slutföra.Men gud så harmoniskt det blev.

Det har kommit en del förfrågningar...

Kategori: Allmänt

Jag har fått en del förfrågningar (eller inga alls faktiskt, ni är så finkänsliga) om vad sjutton som pågår på denna bild:


Vad har Frikadellen på sig egentligen?


Jo det ska jag förtälja eder!

 

När man har förmånen att genomgå det välsignade tillståndet, så har man också den fantastiska förmånen att även få uppleva det som i folkmun kallas ”ben som vedklabbar”. Det är en fin åkomma som uppstår till följd av att kroppen för tillfället inträder i någon slags kamelfas. Det gäller att lagra så mycket vätska som möjligt. Eftersom kroppens enda puckel redan är upptagen av ett stycke groende bebis får vattenreservoarerna husera någon annanstans.

 

”Åh så bra” säger kroppen ”let’s lägga allt i benen!”

 

Och så svullnar benen upp.

 

För att tampas med detta har goda själar därute uppfunnit något så spännande som STÖDSTRUMPOR!

 

En något mindre klädsam uppfinning måste jag dock tillägga, även om de faktiskt gör sitt jobb på ett alldeles exemplariskt sätt!

 

Till en början försökte jag normalisera det hela genom att konstant ha på mig döljande långbyxor oavsett hur många grader över trettio som utomhustemperaturen behagade uppvisa. Men under tiden som sommaren fortskred kom jag att bli mindre och mindre brydd och den sista übervarma veckan i juli rockade jag shorts i kombination med stödstrumpor varje dag.

Och Foppatofflor. Jag är som nämnt inte så engagerad i min egna estetiska framtoning längre.

 

Varför har Frikadellen slängt bak benet så där käckt o ledigt? Jo hörni, det är ett trix jag har fått lära mig. Ser man till att lägga vikten på ett ben och står lite snett i profil, då ser man smalare ut på foton. Visst är jag ett ypperligt exempel på att den tesen stämmer?

Pregzilla, part 2

Kategori: Allmänt

Imorse ville jag stänga ett fönster.

Det gick rätt trögt. Handtaget ville inte samarbeta.

Jag la således hela min enorma kroppstyngd på fönsterhandtaget för att visa att jag menade allvar.

-"OUAAAARGH" pregzilla-vrålade jag.Ja. Nu är fönstret iaf stängt. För gott.

Old school

Kategori: Allmänt

Igår gjorde jag cupcakes.

Fast jag hällde inte upp smeten i asdyra designade formar med något prickigt mönster. Jag smetade inte heller in dem i någon karamellfärgad smörkräm. Jag kallade dem faktiskt inte ens cupcakes utan bara "helt ordinära svennemuffins".Jäkligt old school.

Sedan fortsatte jag dagen med att sortera foton.

Jag sorterade dem inte i mappar på datorn, utan jag sorterade deras analoga, så att säga, framkallade, format inför att lägga in dem i analoga fotoalbum.Vill man titta på mina foton måste man alltså komma hem till mig och bläddra.

Det kan vara en ganska lyckosam utflykt. Kom ihåg att jag har frysen full med old school-chokladmuffins.

Varje telefonsamtal...

Kategori: Allmänt

Varje telefonsamtal jag gör numera till vänner eller familj börjar med att jag förklarar mitt ärende och anledningen till min påringning. När det är avhandlat brukar nästa fråga från vederbörande vara:

-Har du fött ditt barn än?

Och varje gång försäkrar jag personen att hade jag fött mitt barn, då hade detta, så att säga, varit huvudämne för samtalet.

Men det har gett föga resultat hittills.Nej jag har inte fött mitt barn ännu.

Lika hipp som de andra.

Kategori: Allmänt

Så här mindre än två veckor före förlossning så kan jag luta mig tillbaka trygg i att vi inhandlat allt vi behöver för de närmsta bebisveckorna och vi känner oss väl förberedda.

Vi fyndade bland annat en käck skötväska på nedsatt pris som jag stolt riggade upp på den färdigmonterade barnvagnen.

Igår på stan insåg jag dock ett stort misstag. Präktiga skötväskar är bara såååå 2010. Alla hippa nyblivna mammor numera har en ball fjällrävenryggsäck hängandes på styret istället för skötväska!

Fjällräven verkar i år vara vad lattehållaren var 2009. A MUST!

Och jag som inte hängt med. Epic fail! Pinsamt!

Jag såg till att när jag åter anlänt i hemmets trygga vrå omedelbums rätta till detta misstag.Puh! Kunde ha blivit pinsamt det där.

Pregzilla

Kategori: Allmänt

Katten är inte den enda som lever farligt när jag dundrar runt.

Häromdagen krossade jag vågen i badrummet.
Jag satte hälen på fönstret som visar vikten. Det sprack.
Karln säger att jag är som en Godzilla när jag vandrar runt. En Pregzilla.

Nu ska jag ner på stan och inhandla en ny våg.

Och AloeVeraDryck. Massa massa.

Man skulle kunna tro att jag är sponsrad av AloeVeraDrycken.
Det är jag inte. Men jag skulle gärna bli.
Inga pengar tack. Bara massa AloeVeraDryck.

För en gratis årskonsumtion gör jag (nästan) vad som helst.

Masochistkatten.

Kategori: Allmänt

Igår kväll när alla lampor var släckta i lägenheten tog jag ett snabbt språng ut till vardagsrummet för att hämta min mobil.

I detta snabba språng kände jag plötsligt något under foten vilket jag snabbt identifierade som en sovande katt på mattan.

Alla 76 kilo placerades inte på kattens kropp, för då hade jag nog inte haft någon katt kvar, men en hel del tyngd placerades på det arma djuret innan jag lyckades dra tillbaka foten.

Jag plockade snabbt upp det lilla djuret för att inspektera hennes väl och ve. Varpå hon svarade med att tokspinna (?).

Vad jag vill berätta här är att jag har en mycket märklig katt.

Troligtvis även med ytterst kuriösa preferenser.Whattevva' works 4 ya!

På stan med Tak.

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på stan med Fröken Tak.Jag drack en AloeVeraDryck. Min nya besatthet. Ingen gravidcrejving har någonsin i historien varit större.AloeVeraDrycken och jag.Sedan skrotade vi runt i diverse butiker på stan.

Tak hittade ett ståndsaktigt regnskydd som hon ville rekommendera till Knugen.Jag hittade en skojig hatt.Sen åkte jag hem.

Idag är det förresten exakt två veckor kvar till beräknad förlossning.

Helt sjukt.

Dräktig tik.

Kategori: Allmänt

Jag ska strax i väg och träffa Fröken Tak.

Fröken Tak kallar mig "sin dräktiga lilla tik" och publicerar sånna här bilder på mig på Facebook.Jag vet inte riktigt vad jag ska tänka om det.

Hur rädda denna klenod?

Kategori: Allmänt

I mitt föräldrahem har det länge existerat en antik resväska.

Denna stackars resväska har helt plötsligt blivit übermodern ochskulle få vilken inredningsbloggare med självrespekt som helst att stordregla.

Jag började också stordregla när jag fick syn på den, undangömd i ett vindsförråd och krävde å det bestämdaste att få överta ägarskapet. Vilket jag också fick.


Problemet är dock att en något yngre upplaga av en Frikadell en gång i tiden fritt tagit sig rätten att ikläda väskan med samtliga medlemmar av "Räddningspatrullen" i form av gnuggisar. Det var ett obevakat ögonblick och jag minns det som det vore igår.

Så här, 19 år senare, känner jag inte lika starkt för just räddningspatrullen, men desto starkare för en fräck 50-talsväska. Jag vet dock inte riktigt hur jag ska bete mig för att inte ytterligare förstöra den. Är aceton en bra idé? Borde jag ta en kniv och bara skrapa? Thinner? Eller är slaget förlorat?

Hjälp mig! Ge mig råd!

Säg att det inte är kört!


Väskan.Räddningspatrullen.

Frikadellens slutledningsförmåga

Kategori: Allmänt

Häromdagen damp det ned en hel hög brev i vår brevlåda som absolut inte, ur några som helst omständigheter, var adresserade till oss.

 

Det hela kändes lite märkligt. Namnen var några andras, tjejs och en killes, men då rakt inte våra, ja inte ens gatunumret var vårt. Hur brevbäraren hade tänkt kändes höljt i dunkel.

 

(annars brukar en vanlig variant vara att gå på karlns balkanklingande efternamn och slänga i vilken post som helst där mottagarens sista bokstäver i efternamnet stavas ”vic”)

 

En möjlig förklaring tyckte jag mig dock finna. Brevens karaktär var osedvanligt lik den typ av brev som emottas i vårt hem numera. Det var försäkringskassan. Det var gratisutskick från Libero. Det var ett brev som bar misstänkta spår av att vara en Traderaförsändelse. Kanske hade brevbäraren förvillats av detta?

 

Jag letade upp brevens rätta mottagare på eniro och slog en glad liten signal. Karln i hushållet svarade och jag berättade att deras dagsranson post hade trillat ner i vår brevlåda. Hittills hade samtalet kunnat vara ett alldeles normalt sådant om det inte var så att jag prompt ville ha ett bevis på min slutledningsförmåga och väste fram ett upphetsat:

 

-          SKA NI OCKSÅ HA BARN? Eller alltså vi ska ha barn, OCH ER POST SER UT SOM VÅR!

-          Vi har nyss fått barn, sa den något överrumplade karln.

-          Men gud vad roligt då hade jag rätt, VAD SMART JAG KÄNNER MIG.

 

Ungefär tre röda sekunder efter att jag angivit min bostadsadress ringde denna karl på dörren, tog emot en hög brev.

 

-          HAHAHAHA! Sa jag, VISST VAR JAG SMART SOM FATTADE ATT NI HADE BARN! Åh är det er bebis som gråter så ofta? Jag har förresten sett er ute med barnvagnen innan, OCH NI HAR OCKSÅ EMMALJUNGA, precis som vi, VILKET SAMMANTRÄFFANDE!!

 

Den fortsatt något överrumplade karln jakade, fattade tag i sin post och susade åter ner för trapporna.

 

Nu kan det vara så att jag kan behöva lugna mig en smula om jag nu inte har planer att bli psykomamman-i-lekparken-som-alla-undviker i mitt sätt att approacha folk.

 

MEN HÅLL MED OM ATT JAG HAR EN RÄTT GRYM SLUTLEDNINGSFÖRMÅGA!

Frikadellen i fredags. På dejt-kväll med anledning av fyraårsjubileet. Ser ni hur slutledningsförmågan lyser i blicken?

Mitt agg mot "Stora boken om barn".

Kategori: Allmänt

Jag är arg på "Stora boken om barn".

Jag är arg på denna bok, i allmänhet för att den kombinerar epitetet DET SVENSKA STANDARDVERKET med en behandling av föräldraskap som något som egentligen är lika med moderskap. Fadern är i detta fall någon doldis som står i kulissen.

Ibland ursäktar sig boken lite genom att sammanfatta en text med att även pappan kan skänka närhet till barnet. Om mamman skulle vara upptagen med annat. Som en förlossningspsykos tex.

Men det var alltså anledningen till varför jag är arg på detta "standardverk" i allmänhet. Nu ska jag berätta varför jag är arg på "Stora boken om barn" i synnerhet. Jag kommer att göra detta i tre steg.

tredje plats i rangordningen "varför Frikadellen är arg i synnerhet" kommer:

- Biten där författarna beskriver möjliga indikatorer huruvida man kommer gå över tiden alternativt föda en vecka eller två för tidigt. Här ska man se hur ens mamma eller mormor födde i förhållande till beräknat förlossningsdatum.

Att min far som individ inte kan ge mig indikationer på mina genetiska tendenser att föda före eller efter beräknat datum är ganska självklart. Men är inte min far bärare av gener från min farmor? Borde inte arvet från henne ha lika stor betydelse som arvet från min mormor?

Nu kanske ni tycker att jag är överkänslig. Men jag vill mena att detta hänger samman med en större underförstådd diskurs där moderskapets hemliga mystik ärvs som en hemlighet från mor till dotter och där fädrerna för alltid står utanför, på sin höjd hamrandes på något tillhygge som de kan skydda hemmets härd med.

andra plats har vi:

- Bokens konsekventa användande av pronomet "hon" för barnmorskan.
Ja mina vänner. För så är det. Piloter och läkare, det är karlar. Likaså snickare, busschaufförer och poliser. Kvinnor är husor, städerskor, dagisfröknar och sjuksköterskor.
Inga variationer finns där, och inga variationer ska där finnas. Vi ska minnsann producera och reproducera ett samhälle och en tankevärd där män och kvinnor bara är lämpliga för vissa yrken. Vi ska då inte vara vaksamma på hur vi beskriver yrkesroller i förhållande till manligt och kvinnligt i ett svenskt STANDARDVERK för att på något sätt driva vårt idémässiga förhållande till manligt eller kvinnligt framåt. Nej gud nej.

Puh.

första plats har vi:

*trumvirvel*

- Stycket i boken som förklarar att kvinnans intellektuella förmåga kan upplevas nedsatt samt att detta inte är något man som blivande moder ska kämpa emot då det är kroppens och hjärnans sätt att förbereda sig inför moderskapet.

Femtiotal 2.0 undrar ni nu?

Jag säger: mucho more.
Herregud. På 50-talet hade världen upplevt sin första kvinnliga nobelpristagare och vi hade kvinnlig rösträtt nästan överallt i Europa (inte i Schweiz).

Jag säger 1800-tal, pre 1890 (när döttrar i Sverige fick rätt att ärva lika mycket som sina bröder), up this muthafukker 10 ggr om!

Jag säger utbildning förkrymper kvinnors fortplantningsorgan (allmän uppfattning på denna tid), omyndigförklarande, klappande på huvudet, lilla-gumman till den grad att man undrar om 1900-talet över huvudtaget existerat?

Nej.

Min intellektuella förmåga har inte rubbats en centimeter. Jag må vara en smula lättgråten numera. Det har med hormonerna att göra. Men, vänner och ovänner, att vara gravid, att vara i övergångsfasen till att bli mor, påverkar INTE min förmåga att tänka förnuftigt, att tänka logiskt, att dra slutsatser till följd av en noga genomtänkt analys, eller överhuvudtaget min förmåga till intellektuell tankeverksamhet. Så jag behöver inte ens fundera över hur jag ska förhålla mig till mitt flyende intellekt. Därför att. Mitt. Intellekt. Är. Där. Det. Är.

Intakt. TROTS PREGNANSEN!

Min killes intellekt är också där det är. Han har inte heller haft några bekymmer med sin förmåga till logiskt tänkande bara för att han ska bli far. Om någon nu undrade.

Det kan tyckas att jag jagar upp mig över detaljerna.

Men jag skulle vilja påstå att det är just i detaljerna där möjligheterna till förändring, på riktigt, ligger.

Jag är arg på denna bok.

En god start i livet.

Kategori: Allmänt

Med pedagogiska leksaker menar jag ju självklart även en god introduktion i kultförklarad populärkultur från start.

Jag och karln min har laddat med rätt leksaker från början.

Vi börjar redan vid första vagnsleksakerna.4 årsdag.

Kategori: Allmänt

Jag och karln min kom nyss på att vi:

1) Inte kommer kunna gå på bio eller restaurang på tu man hand på väldigt länge,

samt att,

2) Vi idag har haft ihop'et i 4 långa år (eller ihop'et och ihop'et vi började vår dejtingresa just denna dag. Vilken dag som vi egentligen blev ett par är höjt i dunkel).

Vi ska därför nu traska ut på stan och förtära en klassisk dinner and movie-dejt!

Autentisk bild från 12 augusti 2007. Det ligger nått i luften. Men föga anade vi att vi exakt fyra år sedan skulle stå med en i princip färdiggräddad limpa i ugnen...

17 dagar kvar till förlossning...

Kategori: Allmänt

Jag har alltså dryga två veckor kvar till förlossningsdatum.

Jag är mer redo än redo.

Jag har läst allt om livmoderhalsens utplånande. Jag vet rubbet om råmjölkens betydelse för imunförsvaret.

Jag har nojat sönder mig över vilken slags kudde kommer gynna mitt barns ihopväxande fontaneller och vilka kuddar som bara är ren barnmisshandel.

Jag har med den omsorg som endast en väntande moder kan uppbringa, tvättat och strykt triljoner små spjälsängssizade lakan, vikt fem miljarder små små kläder i storlek 56 och lagt in i lådor och skåp samt laddat med pedagogiska leksaker, tänkta att gynna mitt arma barns intellektuella förmåga från start.

Jag har storbölat till en unge i minuten.

Jag är så sjukt redo.

Ut nu UNGE!I avsaknad av bebis fördriver jag min mammaledighet med att poppa till mediokra bilder på mig själv.