< Till bloggens startsida

Simulering.

När dottern får sina "jag-vet-inte vad-jag-vill-förutom-att-jag-vet-att-jag-vill-skrika-halsen-av-mig"-utbrott blir hon av någon konstig anledning alltid lugn när man byter hennes blöja, oavsett om det behövs eller inte.

När goda råd är förfärligt dyra är det bara att simulera en blöjbytarsituation.



Och lugnet infinner sig.

Kommentarer
hugan

Skönt att du hittat ett trick att ta till! :)

2011-10-23 @ 14:49:54
URL: http://hugalarssonsliv.blogspot.com
Smugglosmurf

Sympati skickas härifrån! Här har jag en dotter som sprayat ner mig, sig själv och köket med morotspuré. Hon tycker själv att hon är superspexig, men jag kan hålla mig för skratt. Innan dess har dagen varit full av oklart missnöje. Känns ibland som en helt omöjlig utmaning att vara en god mor med oceaner av tålamod. Suck!

2011-10-23 @ 14:58:41
URL: http://smugglosmurf.blogg.se/
H som i Hanna

Det kanske är skönt att lufta baken lite bara? :)

2011-10-24 @ 15:34:03
URL: http://hsomihanna.se
Inga M

Aha, hon kanske helt enkelt vill ha beröring, kanske skulle gilla massage också. Det finns kul spädbarnsmassage. Man kan göra det på ett sätt som är intelligensbefrämjande genom att liksom lära barnet en viss ordning på beröringen och sedan fråga om hon vill att man ska fortsätta och invänta svar. Det stärker kroppskommunikationen mellan barnet och omgivningen. Oj nu blev jag väldigt pedagogisk. Jag har jobbat med sånt här som förskolekonsulent på barnhabiliteringen.



Eller också vill hon bara ha omväxling och tycker det är skönt med svalkan och friheten i att slippa blöja. Hon kanske till o med vill ligga en stund utan blöja med något kissuppsamlande underlag under.



Små barn är såna personligheter, var och en har sina små nycker, men man vill bara gråta med när de blir så lessna.

2011-10-24 @ 21:31:24
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0