frikadellen

:(

Kategori: Allmänt

Jobbar. Så. Sjukt. Mycket. Just. Nu.

Önskar att jag kunde sätta julen på hold.

Sitter på ännu ett tåg till Stockholm. Man vet att man pendlar för mycket när man inte bara är hej och du med omborspersonalen utan vet vad de heter i förnamn och kan prata om tidigare tågturer ihop.

Känner mig lite nervig över denna Stockholmstur dock. Jag åker hemåt igen imorgonkväll. Med SJ är det lite en fifty-fifty-chans om jag kommer få fira jul i Göteborg. Eller i Gnesta.

Hjälp med sill-inlägg?

Kategori: Allmänt

Ett inlägg om sill?

Inlägg av sillisar?


Nej mina vänner. Jag ska förtydliga mig.

Jag vill ha hjälp med tips om sillinlläggning. Det är mitt självpåtagna ansvar inför årets julbord. Dock så är mina kunskaper om sillinläggandets konster något begränsade. Men det behöver ju lyckligtvis inte vara så för resten av livet. Därför tänkte jag mig att med lite inläsning, internet-googling och möjligtvis med hjälp från mina kära bloggläsare införskaffa nyckelkunskaper i sillens hemlighet.

Därför undrar jag om någon kan tipsa mig om någon särskilt spännande lite ovanlig sillinläggning, eller bara har något husmorsknep bakom örat som gärna rimmar lite ologiskt (typ: Om Anders braxar, Eva hon laxar, fast med uttydbar underton)

Dessutom efterlyser jag ett särskilt recept om någon har på lager?

I somras åt jag en förjäkla god sill på en restaurang som var en inläggning med granatäpple. Jag trodde att det skulle vara lättgooglat och därmet lättåterskapat. Men det visade sig tvärt omöjligt. Sitter någon kanske och lurar på ett recept på en granatäppleinläggning?

Se så! Skynda till kommentarsfältet med alla era tips, vad de nu kan vara!

Mitt år i Facebookstatus.

Kategori: Allmänt

Inspirerad av antecknar'n (a.k.a. jordens troligast coolaste fjortonåring) satte även lilla jag ihop mitt år i statusrapporter på Fejjan.

Det kändes fint. Att få svart på vitt att ALLT man gör på Facebook sparas alltså.Ps. Dopplegängerweek? Det var denna bild:
Just nu. Lite skrajsen.

Kategori: Allmänt

Det piper i till i min mobil.

"Hej hur mår du"
står det i sms-texten. Sms:et kommer från ett främmande nummer. En snabbkoll på eniro och hitta ger inga resultat. Så jag skriver tillbaka:

"Vem är du?"

(okänd sms:are)"Fille från e-kontakt"

(Frikadellen) "Du har nog skickat fel. Lycka till"

(Fille från e-kontakt) "Det är du elina jag vet"

(Frikadellen) "Nej du har verkligen skickat till fel nummer! Ledsen att göra dig besviken!"

(Fille från e-kontakt) "Varför hatar du mig"

(Frikadellen) "Jag hatar inte dig. Jag vet inte vem du är."

(Fille från e-kontakt) "Haha det är lugnt tjejer är inget å ha"

*två sekunder senare*

(Fille från e-kontakt) "Jo du skriver inte till mig längre"

*ytterligare två sekunder senare*

(Fille från e-kontakt) "Hejdå ska ej störa dig mer elina"

(nu försöker jag ringa upp personen för att övertyga vederbörande hur fel den har i sina antaganden om att Elina sitter och luras) (jag vill gärna att vederbörande inte heller bestämmer sig för att yxmörda någon) (typ Elina) (dock klickar Fille samtalet)

(Fille från e-kontakt) (blir internationell) "Sorry, I am busy. Call back later"

(Frikadellen) "Ok. Vännen. Jag ringer för att övertyga dig om att jag inte är elina. Det är inte mitt namn och jag vet inte vem du är. Elina vill säkert prata med dig."

(Fille från e-kontakt) "Ring inte till mig mer"

Nu undrar jag. Är det läge att möjligtvis barrikera dörren och stå redo med pepparsprayen?


För nu är jag lite skraj.

Jag har inte gjort det krångligt för mig.

Kategori: Allmänt

Jag vill i helgen ge mig ut på en rungande skridskotur.

Helst ska jag ha en kappa med pälskant, glittrande ögon och göra massa piruetter. Jag och min kille ska gör "figures" samtidigt som vi håller varandra i händerna och skrattar. Med fördel ska det stå ett gäng äppelkindade barn och sjunga i klara stämmor.

Jag tror tamejfanken de kan få ha små guldbeströdda vingar och flyga ystert som små keruber i luften om de är på det humöret. Men det går bra om de står stilla också. Bara de sjunger. De små liven.


Var var jag nu.

Jo.

För att detta ska kunna genomföras så behöver vi åka skridskor på en sjö. Inte i en ishall, inte på en frusen fontän, utan på en tvättäkta svensk algblommad frusen sjö.

Jaaaa... säger ni ...och.... var vill du komma?

Jo, nu hör det till problematiken att på dessa perfekt frusna insjöar ligger det för närvarande tre ton snö som så att säga försvårar skridskoåkandet lite. Jag söker därför som en galning efter information på internettet om potentiellt plogade sjöar. Hittar jag bara en sådan här i trakten så ska vi dra dit på vår gyllene släde draget av vårt förgyllda fyrspann för att sedan åkar omkring som lyckliga victorianska ungdomar och fnissa.

Finns det inte plogade sjöar så får vi åka på isbanan på heden, kryssa fram mellan hjälmförsedda icke-sjungande snoriga barn. Vi kommer få förfrusna tår, sprucken termos och utrunnen varm choklad.

Kontentan: Jag vill åka på en sjö nu när det för en gångs skull är fruset. Finns det någon som vet om det finns någonstans i götlaborg med omnejd där det är plogat?

Annars kommer jag bli mycket besviken.Jag tänkte mig, typ, den här stilen. Men då behöver jag en sjö.

Vem i hela världen kan man liiiiiita på...

Kategori: Allmänt

Jag känner ofta att jag vill sätta mig på tvären. Stå emot prylhetsen. Köpsuget. Jakten på status i form av materiella ting.

Ting vi egentligen inte behöver. Ting som skapa artificiella behov. Artificiella behov som bara hetsar oss.

Därför bestämde jag mig att jag inte skulle köpa någon Iphone. Jag skulle inte dras med i konsumtionshetsen. Jag såg dem som onödigt fluff i livet, Något jag gott kunde klara mig utan.

Men om nu jobbet lixom typ ba' har gett mig en Iphone så vore det hemskans oartigt att tacka nej va? Det vore framförallt taskigt mot den stackars lilla luren som hoppades på att få bli adopterad av mig? Visst hade jag svikit de små apparna som hoppades och längtade att få förgylla min tillvaro?

Man kan säga att jag uppfyllde en plikt! En plikt av barmhärtighet!

Så jag har inte det minsta svikit mina pretentiösa ideal!


Och visst vore det trist om inte världen fick veta vilken fin människa jag är som bejakar mina ideal?

Tack vare ombyggnationen slapp jag duscha!

Kategori: Allmänt

Jag såg det redan igår. Nej nej, tänkte jag, jag får inte låta det komma åt mig. Det ska inte röra mig. Det får inte störa min sinnesro.

Jag måste lära mig att inse att vissa människor vet inte bättre. Man kan inte ställa dem till svars för sina handlingar, för de har inte förstånd att agera bättre.

Skaka av dig det! Glöm det dumma! Gå vidare!

Men idag såg jag det igen. Samma frustration bubblade upp inombords. Jag förstod att jag inte skulle kunna skaka av mig det. Inte så så konstigt egentligen. Sådant skakas inte av så lätt.

Jag måste nog byta gym.Det heter "på grund av" mattafackaaaas!

De bidde lite mer.

Kategori: Allmänt

Tidigare ikväll skulle jag bara pysa iväg till affären en snabbis och köpa filmjölk. Orutinerat nog gick jag när jag var som allra hungrigast och blodsockret som allra lägst.

Men filmjölk fick jag med i alla fall.Jag hoppas på en mindre applåd för det faktum att mina irrationella lågablodsockeranfall i mataffären främst resulterar i att grönsakshörnan töms på alla varor.

Här sitter jag...

Kategori: Allmänt

...och äter lufttorkat oxkött.Det blir vardagligt snacks när man lever samboliv med en man med balkanskt påbrå.

Historisk dag.

Kategori: Allmänt

Idag har hänt något stort.

Min kille sa plötsligt, helt oprovocerat, att han ikväll skall bära ned cykeln-som-bara-skulle-stå-i-vårt-vardagsrum-en-dag-men-nu-har-stått-där-i-tre-månader i källaren.

Jag tror bestämt jag dånar.Jag kommer inte uppleva ett tomrum.

Förlåt.

Kategori: Allmänt

Jag uppdaterar urdåligt och det har varit så ett tag.

Usch.

Men sanningen är den att jag har fått en ny tjänst på mitt jobb som tar enormt mycket av mitt fokus just nu. På kvällarna är jag som en urvriden disktrasa (inte helt klockren analogi, men jag är alltså trött) och lyckas liksom inte drista mig till att komma på en fyndig fomulering att göra ett inlägg av.

Ja jag är så trött att jag knappt kommer på något ofyndigt heller för den delen. Det är ju annars den formen av inlägg jag brukar fylla ut med in emellan.

Bloggen är mitt lilla skötebarn och att blogga är en fantastiskt rolig fritidssyssla som i allra högsta grad förgyller min vardag. Men för tillfället är huvudet så packat och korvstoppat av allt nytt jag håller på och lära mig att det är svårt att orka med så mycket annat.

Men kära bloggläsare, om ni känner er försummade skulle ni se mitt Farmville.F'låt.

Hemma

Kategori: Allmänt

Det visade sig att tåget klarade sig fram på utsatt tid. Underbart.

Denna punktlighet hade egentligen varit mer betjänlig på ditresan med tanke på att jag då hade sluppit vara en timme sen till mitt möte.

Men men. Man kan inte få allt här i världen.

Hotellet jag bodde på i Stockholm visade sig för övrigt ligga i John Malkovich huvud.Hajar ni hajar ni hajar ni?

På tåget.

Kategori: Allmänt

Hellu Peeps.

Jag hoppade att blogga igår. Jag har varit på business-resa i Hufvud-staden. Hotellet jag bodde på behagade krångla i den mån att de ville ha stålar för internetuppkoppling. Nähäe! Det tänker jag minsann inte slänga pengar på! Och således blev Facebook och bloggerier lämnade åt sitt öde.

Nu kan jag tyvärr inte skriva längre. Jag sitter i skrivande stund på tåget, och att sitta första klass är ingen gardering mot att slippa åka baklänges. Jag är därför lite åksjuk och är nödgad att snarast sluta mina ögon och tänka på något vackert.

Jag höll på att skriva att jag skulle återkomma i afton när jag är tillbaka på västkusten. Men det skulle nog vara att utmana ödet. Jag menar, jag sitter trots allt på ett SJ-tåg. Det är lite en fiftyfifty-chans om jag kommer att komma fram i tid eller om jag kommer behöva nödevakueras mitt i skogen.