frikadellen

Helt bananas!

Kategori: Allmänt

Amen lite vitsig var väll rubriken ändå... Jag blev lite stolt i alla fall.

Nu är den säsongen inne...

Kategori: Allmänt

Räkna med overload av dessa i bloggosfären framöver...

I-landsproblem

Kategori: Allmänt

Idag upptäckte jag något obehagligt.

Varmvattnet är borta.
Puts väck. Icke-existerande. Som en god vän som man inte förstod att uppskatta förrän den försvann. Skruvar man på varmvattenkranen kommer inget annat än isande kallt och ondskefullt vatten.

Så jag ringde fastighetsskötaren. Fastighetsskötaren drog en suck, som skvallrade om att detta inte var första gången idag han fått denna nyhet, och meddelade att felsökning var på gång och det hela strax skulle var avhjälpt.

Så kom karln hem. Han hoppade glatt in i duschen och tvagade utan problem kroppekakan ty nu var varmvattnet i full rullning. När jag som näste man på tur tågade in i duschen hade kallvattnet lite lägligt återfunnit sig i varmvattenrören.

Nu är det som så att detta återinträffade när klockan slagit efter-fastighetsskötarens-arbetstid. Så jag fick göra som på gammelmormors tid och värma vatten på spisen som jag sedan fick dutta bort den värsta ofräschheten med.

Och så slog det mig nyss att klockan inte bara slagit efter arbetstid – utan också helg!

Ja. Detta är så klart ett lyxproblem utan dess like. Folk kokar ju badvattnet i större delen av världen. Det är ganska få som har den ynnesten att man kan få vrida fram en laddning lagom ljummet badvatten direkt ur kranen. Men ja. Lite segt är det.

Jag en helt annan dag. Relevans - ingen.

Ok. Jag kanske tyckte att jag blev lite schnögg. Men annars. Relevans = noll.

Tacka vet jag 2000-talet

Kategori: Allmänt

Häromdagen dängde det igång en dokumentär om Henrik VIII på kanal 10. Det var en lite mer upphottad dokumentärtyp som var utformad att intressera en generation uppvuxen med scenbyten och tempo typ ”2 fast 2 furious” och där mossiga utläggningar om 1500-talets realpolitik byttes ut mot en CSI-inspirerad testlaboration av G-krafterna i tornerspel, vilket genomfördes genom att de släppte tyngder från lyftkranar på griskadaver, vilket sedan illustrerades genom en dataanimation av kroppens inre.

 

Hur som.

 

Jag wikipediade in mig för att fräscha upp mina kunskaper om denne korpulente, polyamoröse konung. Som så händer när man wikipediar in sig på något så bjöds ett smoergasbord av stickspår som rörde såväl bifigurer i de 6 fruarnas hov, sjukdomar man vanligen dog av (spektra småsår till digerdöd) och annat smått och gott som figurerade i dramatiken som utspelades under 1500-talets dragiga slott.

 

Jag kan sammanfatta min läsning som följer:

Det var fett osoft att leva på 1500-talet.

Huvudsaklig anledning:

Döden lurade bokstavligen i varje hörn.

 

Till att börja med var det asfarligt att föda barn. Inte förenat med risker typ ”åh nej jag får bristningar”, utan typ man har tur om man inte får barnsängsfeber av barnmorskans icke-hygien. Det var dessutom asfarligt att föda barn om ens äkta make känner att hans manliga stolthet blir sårad gånger hundra om ongen råkar vara ett flickebarn. Då kunde han nämligen få för sig att anklaga en för otrohet och förräderi som svepskäl för att få hugga knoppen av en och äkta en ny fertil kvinna (tänk Anne Boleyn). Man får för övrigt inte vara störande smart till den grad att maken återigen känner att ens manliga stolthet står i gungning, för då ligger huvudändan av kroppen återigen illa till (tänk Anne Boleyn återigen). Om man nu är lagom smidig med sin intelligens och klämmer ut lagom mängd pojkar så kan man själv räkna med att ändå kola vippen vid 45 till följd av överdrivet barnafödande. Av ongarna överlever ungefär hälften av de som inte redan var dödfödda. Om en livaktig gosse överlever sina barnaår och allt ser soft ut och alla är glada, så kan han helt plötsligt falla död ner vid femton års ålder. Orsak: ”svettsjuka”. Aight.


Och om man nu ändå har lyckats födas utan att dö, växa upp utan att dö, bli vuxen utan att dö, så kan man av typ ingen anledning alls hamna i ”onåd” hos någon frälse eller kungen och då blir man avrättad ändå.

 

Slutsats. Tacka vet jag i)preventivmedel ii)jämställdhet iii)penicillin iv)demokrati v)rättsäkerhet

 

Frikadellen på smällen, när det begav sig. Inte förenat med livsfara.

Saker som har hänt under påsken

Kategori: Allmänt

Vi har varit i Skåne.

image description

Jag har blivit mamma till ett gäng ärt-bebis-plantor.Mitt påskris har kommit i puberteten......och har som följd av detta pollinerat bitar av lägenheten.Min dotter har upptäckt Teletubbies.
Några axplock alltså.

Flax i tillvaron

Kategori: Allmänt

Dottern satt med sin allra ill-rödaste ta-i-min och värpte på vad som verkade vara årets bajsbomb.

Jag och karln satte omedelbart igång tävlingen den-som-kan-leverera-flest-argument-till-att-det-är-den-andres-tur-den-här-gången. Jag vann. Men endast under förutsättningen att nästa blöja var min.

Ett par minuter senare kommer karln ut med en nybytt onge på armen och konstaterar att detta minsann nog var hans lyckas dag. Att han nog skulle köpa sig en lott.

Det var bara en kisseblöja! Utbrast han triumferande.

Ja. Man lär sig att uppskatta det lilla. Så här i småbarnstider.

Ps. Vi är on the road söderut

Nu är julen slut

Kategori: Allmänt

Imorse fick karln ngt resolut i blicken.

06.47 åkte således granen ut.

Hen och henom

Kategori: Allmänt

Jag blir provvo' av folk som blir provvo av:

* Hen eller henom

Huuuuur kan detta, ytterst praktiska ord, vara så extreeeeeemt provocerande? Huuuuuur kan detta, lilla käcka användbara ord, bli föremål för sånna livliga diskussioner? Jag frågar mig, HUUUUUUR kan folk i hela fridens namn tycka att "nu har minsann genusfolket gått för långt" för att man föreslår användandet av ett litet ord...

...som är tänkt att ersätta det lite krångligare "hon-eller-han" när man inte vet könet på personen?

Exempel på användningsområden där man kan bruka "hen":

Bebisen i magen sparkar. Hen är pigg idag.
(Förutsatt att man inte vet könet på bebisen) (Kanske lite mer personligt än att referera till barnet endast som "bebisen" eller "den")

Jag ska till doktorn idag och fråga henom om mina konstiga utslag.
(Förutsatt att man inte vet vilken doktor man ska träffa. Vet man att man ska träffa doktor Karlsson och att doktor Karlsson är en dam - säg hon eller henne. Vet man inte, kan man säga hen eller henom)

Vill du inte säga hen eller henom. Låt bli. Ordet är introducerat som ett förslag, huruvida det slår igenom får tiden utvisa. Lite som ordet "snippa". När jag var liten hette min killkompis könsorgan "snopp" medan mitt hette "skjärt", liksom min bakdel. Rätt så opraktiskt. Men så fanns det ju en samling kliniska ord som kunde användas liksom en samling vulgära, men inget ord som var så fantastiskt oladdat som just ordet snopp. Så kom för tio år sedan ungefär det konstruerade ordet snippa som förslag. Det kändes onaturligt att säga först, men nu känns det onaturligt att det för tio år sedan inte fanns ett sådant ord! Om "hen" går samma väg återstår att se.

Men, mina kära vänner som så aktivt kämpar mot "genusfolket" ingen, jag lovar er, INGEN kommer tvinga någon att använda ett pronomen man inte är bekväm med.Klart slut. Varulvstjut.

Om han hade också hade överätit.

Kategori: Allmänt

Är precis hemkommen från ett pass Zumba. Det var najs.

Förutom den lilla detaljen att jag strax före träning fick en enorm Omega-3-craving och tryckte i mig ett paket rengbågslax. (OBS jag tillagade den först OBS)

Så efter att ha under 55 minuter, till latinamerikanska rytmer, skakat loss mina inre organ, känner jag att jag har lax lite all over the place som prins Daniel skulle sagt.

Förklaring!

Kategori: Allmänt

OBS! Nedan inlägg skulle ha publicerats igår! Men så krånglade blogg.se-appen. Nu skulle jag bara in o läsa bloggar, så får jag att meddelande om att mitt blogginlägg har publicerats!

Jag är alltså inte på Mio och undrar vad min karl håller på med. Det var igår. Just nu ligger jag på sofflocket nedan Ongen sover.

BILDBEVIS!

Samt bekymrar mig lite

Kategori: Allmänt

Är på Mio.

Karln har stått och tittat på möbelrengöring i tio minuter nu. Orsak okänd.

Jag undrar vad som händer.

Idag.

Kategori: Allmänt

Idag begav oss till ett känt möbelvaruhus där de serverar gratis kaffe.

Vi gick dit för att dricka gratis kaffe.

Sen strosade vi runt och tittade på möbler som vi inte har råd med. På ett av matborden som vi inte har råd med kunde man ta del av följande instruktioner:
Den retardade sista meningen skar sig så mycket i min språkkänsla att jag tvångsmässigt var tvungen att stirra på den en lång stund. Kanske skulle "justera" och "regelbundet" byta plats med varandra.

Det gjorde de inte.

Sedan tog vi del av en diskret hyllning till Storbritannien.Sedan hittade vi en korg där de slumpade bort bebisar.Näääääää! April april! Det är ju VÅR bebis!Ps. Det blev inget besök på ÅVC. Denna helgen heller bör tilläggas. Alltså har vi fortfarande en julgran på balkongen.