frikadellen

Ett trauma

Kategori: Allmänt

Nu har jag inte uppdaterat på en vecka.

Förra veckan hände det nämligen något djupt traumatiskt. På second handen (bestämd form). Japp det var där det hände.

På second handen hittade jag den sötaste och gulligaste lilla pall människan skådat. En bedårande liten sak som jag planerade placera i det lilla flickrum som ska bli min dotters. Hur rart ska hon inte sitta där och kamma sina dockor. Hur ljuvligt ska det inte vara i det lilla romantiska, lantliga, shabby chicka flickrummet med den fantastiska lilla pallen?

Ja. Nu blev det inte så. Det råkade nämligen förhålla sig så att efter att jag markerat pallen som såld, ställt undan den bland sålda föremål samt givetvis betalat den, tyckte någon annan att det var hemskt praktiskt att den lilla pallen redan var betald. Då behövde man inte bemöda sig med den lilla detaljen tyckte någon annan, som också helt sonika tog pallen med sig hem.

Ja sånna människor finns det tydligen. Så när jag kom för att hämta pallen var den med andra ord redan hämtad.

Jag kände mig inte superentusiastiskt inställd till mänskligheten efter detta. Jag kan inte påstå att jag heller till fullo repat mig nu.

Jadetvarbaradetjagvillesäga.

En skylt av detta slag hade kanske lämpat sig för det språk jag brukade i just den stunden

Barnfri förmiddag

Kategori: Allmänt

Sitter på spånken och lyssnar på Chopin. På väg till Saronkyrkans loppis.

#loppisfixerad

Färg inhandlad!

Kategori: Allmänt

Nu har jag införskaffat färg och massa jox som oxå var nödvändigt för att skapa vackra ting av mina loppisfynd.

Jag höll mig till planen - att jag inte skulle ryckas hän av impulsen åh-vad-kul-detta-är-jag-lyder-inte-under-några-lagar-eller-regler-REBELL - och hörde mig för i färghandeln hur jag skulle göra detta så det blev bra gjort.

Färgkillen rådde mig att grunda med en särskild grundfärg innan jag toppade med min mintgröna nyans jag plockade ut. Men innan det skulle jag sandpappra. Eller "runka runt med sandpappret" som han uttryckte det.


Eh.

Nu vet jag att detta käcka verb han använde sig av egentligen betyder typ "ruska om" men nu är det inte så ordet allt som oftas används i moderna ordalag.

Men det är inte med norra Europas mest harmoni jag nu attackerar de stackars sängborden med sandpapper.Här är min schnögga testbilds-matta.

Rätt svar: TV-testbild

Kategori: Allmänt

Det finns en liten loppisvurmare i mitt inre som då och då vaknar till liv. Igår fick den där lilla varelsen som habiterar mitt inre på allvar vakna till liv.

Här har vi de dära sängborden som jag pratade om igår:

Jag tänkte jaga iväg imorgon och införskaffa en fräsig färg samt lite kunskaper i hur man målar om på ett icke-jag-fick-precis-en-impuls-att-måla-om-mina-möbler-utan-att-ha-tålamod-att-ta-reda-på-hur-man-gör-sätt. Jag tänkte typ mintgrönt. Vore inte det fräckt?

Förvänta er inte "efter"-bilden inom de närmsta dagarna bara för att "före"-bilden redan kommit upp. Jag kan vara ganska långtgående i mina inredningsambitioner men inte alltid leva upp till dem inom tillfredsställande tidsramar. MEN efterbilden KOMMER! Lovar!

Jag köpte en trasmatta också. Visst påminner den om något? Ni får gärna gissa vad jag syftar på i kommentatorsfältet. Jag älskar nämligen kommentarer.Jag älskar kommentarer så mycket att jag till och med ibland kan ha överseende med "hej, fin blogg, följas på bloglovin?" bara för att det är så pepp med kommentarer.

Second Hand

Kategori: Allmänt

Jag har förresten second-handat på Erikshjälpen i Skene idag. Det blev en skörd som innefattade bland annat en trendig trasmatta, skojsigt porslin samt sängbord som jag har ambition att måla i någon fräsig färg.

Det blir rätt mycket andra-hands-shopping för min del nu för tiden har jag kommit underfund med. Detta förkroppsligade sig inte minst i när folk börjar riva i mina egna kläder som låg på en stol medan jag själv provade lite "nytt"...

Jag införskaffade mig hur som haver iaf en tjusig kjol som jag nu bär...

KORT sagt... fniss fniss...

Kategori: Allmänt

Jag har alltså helt sonika kapat av 2 decimeter hår och har nu en ultrakort frisyr.

Det hela började med att min dotter utvecklade norra Europas starkaste och mest envisa nävar med förkärlek för att dra och slita i sin moders ömma hårman. Sedan denna funktion inträffade har jag gått och småtänkt på att det nog skulle vara såväl praktiskt som schnöggt att klippa frillan.

Igår morse vaknade jag upp med något maniskt i blicken:Detta följdes av:Notera hur jag inte gillat den nedre.

Myaraq skötte sina kort rätt.En stund senare hade jag hittat en frisör med lucka......och dådet blev gjort.Jag föreslår att vi här tar en paus för att begrunda ordvitsen ovan.

.

.

.

.

så. Låt oss fortsätta.

När det hela var klart var jag så här nöjd.Och jag fick mitt ego närt av sånna här kommentarer:Kort sagt. Me happy.

Sammanfattning

Kategori: Allmänt

Åh! Nu har det varit så där tyst igen. Men det har ju varit himla Göttig sommar ett tag och då hoppas jag att ni har haft bättre grejor för er än att undra varför Frikadellen inte uppdaterar.

Ok det Freakdellian life under bloggtystnaden:

Sommar.

ESC-vinst. (undrar om Danny är tjurig)

Höst.

Ny frillish.