frikadellen

En hemlis.

Kategori: Allmänt

Nu ska jag berätta något som ni inte visste om mig.

Som ingen vet om mig. Utom jag själv.

Ibland när jag har bråttom och behöver piska upp mitt eget tempo så brukar jag sjunga franska nationalsången.

Den har liksom något magiskt uppiggande över sig och får garanterat mig att dra upp tempot till max. Ibland börjar jag sjunga av mig själv utan att jag är medveten om det. I ren stress.

Så om ni ser någon fräsa fram längs med Göteborgs cykelbanor sjungandes "Aux armes les citoyens!" så är det bara jag.

Som egentligen inte vill uppmuntra medborgarna att greppa sina vapen. Utan har bara lite bråttom.
Jag är sjuk.

Aftonbubblet...

Kategori: Allmänt

Saker vi aldrig trodde skulle komma tillbaka.

Kategori: Allmänt

Mode är en märklig uppfinning.  Vi eftertraktar plaggen, vi köper dem, vi har dem på oss , vi tycker plötsligt att de inte är så hippa längre, vi slutar att ha dem och vi så småningom skäms vi för att vi någonsin hade dem. 

Sen händer det något märkligt. De blir moderna igen.

Modets cirkel of life. Tillåt mig bjuda på några exempel. 

* Cykelbyxor. Dessa små åtsmitande benkläder i glansigt material drog jag gärna på mig 1991 innan jag drog ut på gården och hoppade hopprep med de andra barnen. Freestylen var laddad med senaste hittarna av Haddaway och Pandora. Mitt pussel av Europas karta hade en jättebit som var lättast att lägga. Den hette Sovjet och - talade pappa om för mig - hade nyss blivit inaktuell.


Cykelbyxor. Färdigblogg-posade.

Så småningom försvann även cykelbyxorna från kartan, om man inte just cyklade. Och så trodde man ju givetvis att det skulle förbli.

Tills sommaren 2010 gjorde entré och cykelbyxorna blev partystass. Fräckare än fräckast. Hetare än hetast.

* Palladiumskor. Jag lade en fräzig snedlugg från ena sidan av huvudet till den andra. Luggen skulle läggas i en bubbla och sprejas hårt. På fötterna stoltserade ett par käcka palladiumskor. De hamrade upphetsat mot golvet när vi spelade Duck Hunt på Nintendo och nynnade till All that she wants som gick på radion.

När de försvann undrade vi hur vi någonsin kunnat ta på oss dessa klumpedunsar och ryste av obehag vid minnet och erkände i flesta fall att de aldrig hade existerat i vår personliga garderob.


Palladiumskor var the shit 1992. Detta år föddes även ett gäng blivande modebloggare som glatt iklädde sig just dessa skor under hela 2010.

*Leopard-mönster. Minns ni när leopard var det absolut mest tacky man över huvud taget kunde föreställa sig? När man skulle vara riktigt titta-vad-skojig-jag-är-jag-har-tagit-på-mig-något-jättefult. Då drog man på sig ett par leopardtajts och det var såååå skojigt. Inte skulle någon väll komma på tanken att dra på sig något liknande på allvar igen? Det kunde det.

Därför tar Frikadellen på sig rollen som klärvojant och siar om vad som blir modernt i framtiden. Jag är ledsen att säga det, men utifrån den lärdom vi nu har dragit av tidigare exempel finns det bara en väg att gå.

Om fyra-fem år kommer buffaloskor, savannbyxor och långa militärmönstrade diabless-jackor bli hetare än hetast. Allt pekar i en och samma riktning och det finns inget vi kan göra för att hindra det.

Vare sig vi vill eller inte.


Kommer bli fett heta igen. Sanna mina ord.

Det kan vara läge att lära sig hur mangeln fungerar.

Kategori: Allmänt

Jag har en sådan sjukt bra känsla för prioriteringar.

Jag måste städa. Jag måste verkligen det. Jag har ett diskberg som gömmer svaret på cancerns gåta. Jag har ett golv som regeras av blodtörstiga dammvargar. Jag har ett badrum med en bakteritillväxt som går på bakfötterna samt har utvecklat förmåga att bemästra enklare redskap.

Jag måste städa. Jag känner verkligen det.

Så jag tänkte jag börjar i rätt ända.

Vilket självklart måste vara att stryka alla lakan, kökshanddukar och dukar i linnekistan.Jag har grym känsla för att reda ut vad som är viktigast att prioritera just nu.

Vrid slicka doppa?

Kategori: Allmänt

Den där Oreo-reklamen swishade precis förbi i morgontelevisionen.

Oreo-reklamen får mig att ställa mig fundersam. Inte över varför det behövs en instruktionsvideo till hur kakan ska ätas eller varför denna instruktion låter som ett sämre simulerat förspel.

Det som ställer mig fundersam är speaker-röstens sammanfattning i slutet av reklaminslaget:

"Oreo - samlar familjen"

Då undrar jag givetvis; om Oreo är kakan som samlar familjen, vilken är då kakan som splittrar familjen?

Är det måhända Eldorado-versionen av Digestive-kexen som gör pappan besviken på mamman under fredagsmyset? Är det de uppblötta Marie-kexen som gör att barnen tappar matlusten på skogsutflykten? Är det de trasiga pepparkakorna som får tomtens skägg att se konstgjort ut och presenterna billiga på julafton?

Kommer man en dag säga till familjeterapeuten "om vi bara hade ätit fler Oreo-kakor istället så kanske familjen aldrig hade splittrats".

Finns det en instruktionsvideo till hur man äter kakan-som-splittrar-familjen?"Stäng in dig i köket - ångesthetsät tills du mår illa - skyll att kakorna är slut på någon annan.

Frikadellen-kakan -  splittrar familjen"

Götlaborg

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar på Irene Huss. Som utspelar sig i Göteborg. Fast alla pratar Stockholmska.

-"Oj hoppsan" sa filmmakarna. "Så genant. Hur väger vi upp detta?"-"Vi skriver in Lasse Brandeby i manus."

Och således behöver inga fler ansatser tas för att övertyga tittarna om den göteborgska äktheten.

Att inte ha körkort

Kategori: Allmänt

"Jag som ändå inte ska köra tar nog ett glas vin till maten. Det är OK va?" Sa jag till Sambon och hällde upp innan han hann svara.


Jag funderar på att sova hela vägen tillbaka till Göteborg. Det måste ju vara lugnt. Det är ju ändå inte jag som kör.


Bajsnödig humor.

Kategori: Allmänt

Mitt under promenaden började min kille stöna och stånka. "Jag behöver gå på toa" gnällde han. "Du ska då alltid avbryta när man har trevligt för att gå hem och på toa" fräste jag.

"Party-pooper" lade jag till.

Sen gick vi hem för det blev bråttom tyckte killen.

Och hela vägen hem skrattade jag för mig själv åt min egen förträffliga vitsighet."HE HE... Party-pooper... var får jag allt ifrån..."

Frikadellen hamnar fel.

Kategori: AllmäntJag ställde mig frågan var jag skulle hamna om jag spatserade upp för denna murkna trappa.Det visade sig att jag hamnade på ett berg.

Sen ville jag ta mig ned från berget.Då befann jag mig plötsligt på privat egendom. (Hade jag varit det hela tiden?)Befinner man sig på privat egendom måste man smyga sig fram. Se bild ovan.

Magiskt

Kategori: Allmänt

På byrestaurangen övade min kille på att skriva olika ord med vänster hand. "Det hjälper en att utveckla hjärnan, tänka i nya banor och utveckla nya förmågor hos sig själv" påstod han.

Och jag har anledning att tro att han har rätt.En modest fika.

Kategori: Allmänt

Lite gött ska man ha så här en söndag på landet.Vi var restaurangens enda gäster och jag misstänker att kocken var uttråkad.

Survivor-Frikadellen.

Kategori: Allmänt

Jag är sjukt modig. Att reda sig på vad naturen bjuder är liksom lätt som en plätt för mig.

Exempelvis hittade jag dessa björnbär vid vägkanten.Vilka jag mumsade i mig. Trots stränga varningar från min kille om avgasföroreningar och potentiella hundar som lättat sig mot dessa.

Hardcore.

Rengöringen blev med andra ord ett tidsödande projekt.

Kategori: Allmänt

Frikadellen på landet

Kategori: Allmänt

Frikadellen befinner sig förnärvarande på landet sedan igår kväll.

Planen var att vi skulle befinna oss på plats redan igår eftermiddag men en av deltagarna i bilen blev åksjuk och kaskadkräktes wiskas. Det tar längre tid att skrubba upp halvprocessad kattmat på en bensinmack än vad man kan tro. Faktiskt.

Tävling: Gissa vem som kräktes.
Ledtråd: Personen är lite hårigare än oss andra, rätt kortvuxen och har ett namn som börjar på S.Ellen på landet. Inte taget denna helg.

Bonustävling: Vad ska Frikadellen med krattan till?

En illustration

Kategori: Allmänt

I förgrunden jag och katten Sigrid i vardagsrummet.

I bakgrunden vårt kök.Avstånd ca 115 cm.


Kosmos mullrar av skratt.

Kategori: Allmänt

Ett itsi-bitsi-mini-plinit blogginlägg låg mig definitivt i fatet när det hade att göra med mig och min relation till kosmos. Sekunden jag basunerade ut min lycka trädda jinxandets onda naturlagar i kraft. Vår potentiella lägenhet förvandlades som straff till ett dragigt skyffe som inte tapetserats om sedan 1983, gulnad fd vit plastmatta, påtaglig lukt av ingrodd smuts samt fuktskadat badrum.

Och med en hyresvärd som vid telefonkontakt imorse å det bestämdaste hävdade att inga som helst renoveringar var planerade inom den närmaste tiden.

Jag antar att jag får skylla mig själv som efter bara tre års aktivt lägenhetssökande trodde att lyckan slutligen var min.

Min Trabant är levererad.

Kategori: Allmänt

Efter år av misströst har det omöjliga hänt.

Vi har fått ett lägenhetserbjudande. Ja det är sant. En riktig lägenhet. Inte en före detta kontorslokal, liten som en skokartong med en hyra på en triljon som vi bor i nu.

Nej nej. En äkta lägenhet. En lägenhet med väggar och dörrar som skiljer utrymmen åt och skapar rum. En lägenhet vars olika utrymmens funktion skiljs åt av väggar av trä och gips och inte mentala väggar av socialt konstruerade rum. "Ok den här hörnan är köket för där står det en spis och vi har ställt vårt minililla köksbord där." "Ok den här hörnan är vardagsrum för vi har ställt vår minililla soffa och vår minililla TV där." "Visserligen kan jag sitta i soffan och diska. Visserligen kan öppna kylskåpsdörren från soffbordet. Men verkligheten är beroende av den signifikans vi ger tingen och nu har vi i samförstånd enats om att dessa skrymslen fyller olika funktioner i vår subjektiva verklighet och då är det så".

Nej nej. Det är en riktig lägenhet. En lägenhet där varje ny pinal inte ger ångest för att man inte har den minsta gnutta utrymme kvar att placera den på om det så är ett par skor. Det är en lägenhet med hela fyra rum. Vi kommer med andra ord kunna ha ett biljardrum, ett bibliotek och ett cigarrum.

Eller en S/M-kammare, ett rum för bollhav och en squash-träningshall. Alla detaljer är inte fastställda än.

Men. Bara för att vi aktivt har sökt lägenhet i tre år betyder det inte att just denna är vår. Nej nej. Först ska vi tacka ja, sen ska vi nervöst vänta en vecka eller två. Sedan kan det hända att det hela bara var ett snuddande vid en dröm om normal tillvaro.

Så jag försöker att inte berätta för någon då jag är sjukt rädd att jinxa det.

Vi sticker iväg om en timme för att beskåda bostaden. Jag är rätt pepp.Ett itsi-bitsi-mini-pini blogginlägg ligger mig väll inte till last i jinxandets värld? Eller hur snälla och rara kosmos?

My Lucky Day

Kategori: Allmänt

Här sitter jag i godan ro och botaniserar bland mejlen i min lilla mejlbox och så dyker DETTA upp:MY MY! Och jag som inte ens har tävlat i något! Tänk så mycket goda människor det finns där ute! Dock ännu bara väääldigt nära. Men den som inte satsar har heller inget att vinna!

*klick klick*

...eller inte.

Det hela föll mig inte på läppen. Så att säga.

Kategori: Allmänt

I morse kände jag mig riktigt tjusig. Jag svängde med det nyfönade håret och blinkade åt mig själv i spegeln. För att toppa det hela smetade jag på mig ett tjockt lager skinande läppglans.

Efter detta tog jag kappsäcken på ryggen, kastade mig på cykeln och trampade mig leende igenom ett strålande höstigt och soligt Slottskogen mot dagens äventyr.

Någonstans vid Pliktaparken sätter sig något mot läppen. Det känns som ett litet lövfnas eller gruskorn. Medan jag trampar på förbi flamingos och ankor letar jag med tungan mot det där som fastnade mot mina läppar. Framme vid Linnéplatsen drar jag hårt och brutalt med handryggen mot läppen och erfar...

...att det som klistrats fast mot mina glansförsedda läppar var inget mindre...

...än en mygga.

Fast i flera utsmetade delar. Vilket antagligen skedde någonstans vid Säldammen när jag tryckte ihop läpparna och smetade dem mot varandra för att ordentligt känna efter vad för UFO som jag fått på läppen.

 

Här dog idag en mygga.

 

Dagens bloggande har uteblivit.

Kategori: Allmänt

...pga oegentligheter med blogg.se och dess osympatiska bildpubliceringsverktyg som lyckligt meddelar att bilden är uppladdad fastän jag skulle vilja påstå motsatsen.

Inte orkar jag skriva något tråkigt och färglöst inlägg utan bild heller.

Så då hoppar jag. HA! Där fick ni. Blogg.se alltså. Inte ni läsare, ni fick inget alls och jag beklagar djupt.

Illamående.

Kategori: Allmänt

När jag hade kommit igång som bloggare bestämde jag mig dels för ett antal saker om mig själv som jag aldrig skulle berätta, och dels för ett antal ämnen som jag inte heller skulle diskutera här.

Bland dem ingår politik och därmed även mina egna politiska åsikter.

Jag kommer nu göra ett avsteg från detta genom att vädra det fullständiga illamående och den avsky jag känner inför att SD nu har tagit sig in i riksdagen.
Jag mår illa på riktigt. Det riktigt vrider och vänder sig i maggropen och hela mitt jag vill bara skrika neeeeej. Nej! Nejnejnej. För fan.

Inte i Sverige. Inte här!

Vad har hänt? Varför blir inte människan en bättre varelse? Varför vaknar denna misstänksamhet hos människor gentemot andra, gång på gång, genom tiderna och genom århundradena? Varför letar vi människor att ständigt skuldbelägga andra för att slippa se inåt och rannsaka oss själva?

Varför, varför, varför?

Jag vägrar tro att nästan 6% av Sveriges befolkning är renodlade rasister. Jag vill inte tro det. Det gör för ont att tänka så. Jag vill tänka att de är ledsna, besvikna, åtsidosatta människor, eller människor nära individer som känner så. Människor som lämnats och glömts av de etablerade partierna, lämnats att vilseledas av ett parti och en politik som lovar snabba lösningar.

Men jag vill inte heller ifrånta människor deras eget ansvar. Att de i slutändan själva valt att rösta på ett rasistiskt parti. Jag vill inte heller prata om vilseledande, som om de som vilseletts är ovetande offer. Inkapabla att tänka själva eller ta egna beslut. 

Men något är fel. Något har gått snett. Och tyvärr. Tyvärr tror jag att detta bara är början.

Inatt hände något vidrigt Sverige.

Malsanering

Kategori: Allmänt

För en stund sedan drog vi oss till minnes att källaren ska malsaneras och att allt i förrådet måste tillfälligt förflyttas.

-Tjohej! Sa vi. Vilken underbar söndag!

Sedan stretade vi ner i källaren och släpade upp julpynt, påskpynt, campingutrustning, snowboards och kartonger med gamla prov och skolarbeten.

Som tur var, var vi inte ensamma. Vi fick viss hjälp av Katten Sigrid.Vars insats var oumbärlig.

Thidan.

Kategori: Allmänt

Så här på lördagsmorgonkvisten vill jag bjuda på ett smaskigt bloggtips!

Denna bloggerska har jag läst i ett par månader nu. Under en period i somras förskräckte hon mig genom en lång frånvaro. Är det slut nu? Undrade jag skakat. Men nej. Nu är hon tillbaka, full fart och med massa energi!

Helt klart en av mina favoritbloggar!

Thidan
Bloggvärlden FTW

Kategori: Allmänt

Min kille tittade plirigt på mig.

-"Jag ska ge dig en datorförkortning som kommer vara helt ny för dina bloggkompisar," sa han. "De kommer tycka du är ascool. Ok nu kommer det. FTW."

Jag skrattade till.

-"FTW? Men gubben det är aaaasgammalt ju!"

Min kille gav mig en förfärad blick och utbrast:

-"Va!? Men det är ju ett gamer-uttryck! Finns det i bloggvärlden? Det är ju ett sånt där uttryck vi använder när vi lanar och säger: ok grabbar nu dödar vi grott-trollet, FTW!"

-"Säkert", svarade jag, "men nu används det i bloggvärlden också. Typ: Ååååh vilka snygga lacktajts, lacktajts FTW!"

På detta följde ett frustrerat gurgel från min killes sida.

...

Jag är alltså tillsammans med en datorspelskille med en bestämd uppfattning om att detta innebär ett visst mått av coolhet. Inte minst med ett stort fång uttryck som upplevs som både exklusiva och balla.

En exklusivitet och ballhet som alltså nu hotas av bloggvärlden.


Min killes tangentbord. Med detta känner han sig om möjligt ÄNNU coolare.


Mel Gibson + macho + bränna hus = sant

Kategori: Allmänt

Tittar på 6:an där går filmen Patrioten. Tema: Mel Gibson, macho och hus som bränns ned mellan varven.

Slår i reklamen över till 3:an där går filmen Dödligt vapen. Tema: Mel Gibson, macho och hus som bränns ned mellan varven.Mel Gibson

+Macho

+


Bränna hus

= sant

En varierad torsdagskväll.

Gibson är för övrigt helcool privat har jag hört.

Kategori: Allmänt

I det Frikadellikanska hushållet tittas det för närvarande på filmen Patrioten som på ett objektivt och sakligt sätt beskriver amerikanernas frihetskrig 1776.

Mel Gibsons karaktär har precis med hjälp av sin två tio-åriga söner skjutit ned ett helt brittiskt förband.

Britterna stod artigt uppradade, betedde sig lätt förvirrat och fumlade efter gevärspiporna.

- He is shooting us mates! Ropade de till varandra. What are we going to do chaps?

Medan britterna artigt konverserar med varandra mejar Gibson systematiskt ned dem en efter en. När han tröttnar på geväret tar han till bajonetter, händer och yxor.

-Oh! I reckon I am about to meet me maker! Sa britterna till varandra varpå de gjorde detta.

Asbra film.


Språkpolisen Ellen.

Kategori: Allmänt

Av de entusiastiska kommentarerna till mitt förra inlägg att döma är jag defintivt inte är ensam i min språkpolisiära dragning. Jag tycker det känns skönt att det finns fler där ute. Och att vi förstår varandra.

Häromdagen hamnade jag i samspråk med en tjej som arbetade som KORREKTURLÄSARE.
Förstår ni? Hon fick BETALT för att göra det jag trivs med allra bäst. Själv kluckade hon av skratt och medgav att jobbet i allra högsta grad var njutningsfullt.

Vilket drömjobb! Att för en språkpolis som jag själv få sitta och rätta andra människors språk hela dagarna, och dessutom få betalt för det, är vad ett arbete som godisprovsmakare vore för godisgrisen.

...eller ostsmakare för ostälskaren.

...eller karusellprovare för tivolientusiasten.

...eller sängutprovande för nån som gillar att sova.

Ja ni hajar. Himmelskt.

Kanske en ny karriärplan för yours truly.


Om ett språkfel var en godis hade det sett ut så här.

Facit.

Kategori: Allmänt

Här kommer facit på del 2 i följetongen "Universum talar till Frikadellen".1. Ni som är osäkra på de och dem. Tänk på att det är samma skillnad som mellan jag och mig. Vid osäkerhet, ta ett djupt andetag och omformulera i jag-form. Beväpnar jag mig med kniv innan mig lämnar hemmet? Eller beväpnar jag mig innan jag lämnar hemmet? Tänk på det.
I alla fall i förbifarten innan du trycker upp massvis med planscher som du sedan sprider över staden.

<3 Någon ville hjälpa till, men tog en bokstav för mycket av bara farten.

2. Mott? Modderatterna? Pontus. Kort eller långt vokalljud. Ljuda ordet. Moooot. Långt vokalljud? Ett T.

3. Sätta stop? Ett stop? Ett öl-stop? Eller du menade sätta stopp? MED KORT VOKALLJUD?

BUBBLARE: Anglicismen är så klart rubriken Där Varje Ord Skrivs Med Stor Bokstav Som Så Görs På Engelska. Men inte på svenska.

Nu har språkpolisen hjulat flera varv runt lägenheten i ren lättnad.

Slutligen. Ett tips. Pontus. Lägger du pengar på val-kampanjande, spara några kulor till att pröjsa någon som korreläser.

Jag gör det nästan gratis.

Frikadellen gör närmanden på spårvagnen.

Kategori: Allmänt

Idag kånkade jag mig trött och irriterad igenom en fuktig och överfull spårvagn när en plötslig inbromsning...

...fick mig att falla tuttastupa mot en stackars killes olyckligt placerade hand.

Stackars killen såg djupt förskräckt ut och jag skrattade nervöst och nytafsat.

Spännande dag alltså.Frikadellen kommer bli stämd för sexuella trakasserier.

Rätt svar på inlägget innan kommer inom kort! Ännu har ingen nosat på bubblaren! Ledtråd: ANGLOCISM

Universum talar till Frikadellen del 2.

Kategori: Allmänt

Universum visade sin mäktighet vid två tillfällen. Två tillfällen som gav mig ny kraft, lust och inspiration till bloggen. Det första tillfället hittar ni här. Det andra följer nedan

Igår traskade jag moloket nedför ett regnigt avenyn. Göteborg visade sig från sin mest gråmulna sida och regnet låg som plastfolie över staden.

Då såg jag plötsligt något som fick mig att le. Till och med småskratta litegrann. Ja, jag blev faktiskt så till mig i brallan att jag var tvungen att hiva fram kameran.

För vad vänder en deppig grå dag till en lycklig solig, om inte en taskigt korrekturläst personvalsplansch från moderaterna?En överambitiös själ har velat hjälpa till med en kulspetspenna, men har i sin iver gått en smula för långt.
Kanske är det Pontus själv.


Finn tre fel samt en bubblare!

Universum talar till Frikadellen del 1.

Kategori: Allmänt

Jag har fått en ny granne. Som heter Fritzl i efternamn.

Är inte det ett tecken från Universum så säg? Hur skulle jag någonsin kunna hantera detta fantastiska uppslag till vitsar om jag inte hade haft min blogg?

Vet ni förresten vad Joseph Fritzls dotter hade kallats om han var fransk?
- En källarfranska.


Vad säger Joseph Fritzls fru till sin man innan de lägger sig om kvällarna?
- Älskling, har du slä(c)kt i källaren?Jag kan eventuellt varit en smula generös i min inläsning.

Update
Stay tuned för del 2!

Frikadellen återvänder

Kategori: Allmänt

Det har varit tyst. Tyst som i graven. Tyst, tyst, tyst på Frikadellenbloggen.

Frikadellen har känt sig oinspirerad. Oinspirerad och tråkig. Frikadellen har stirrat på skärmen, lagt fingrarna på tangentbordet men ändå inte lyckats producera något.

Det har varit tomt och tyst i huvudet. Idéerna som i vanliga fall hoppar fram stup i kvarten har lyst med sin frånvaro.
"Kanske borde jag sluta blogga?" sa Frikadellen till sig själv när det var som allra tyngst.

NÄHÄ, sa stora universum då. NÄ! STORA VIDA UNIVERSUM HAR STÖRRE PLANER FÖR DIG ÄN ATT DU SKA BLI EN SÅN DÄR BLOGGERSKA SOM EN DAG BARA LÄGGER AV! NEJ! Universum mullrade mycket starkt och bestämt. LÅTEN EDER VEDERKVICKAS (nu blev universum bibliskt i lingvistiken). HÄR! TA EMOT DETTA TECKEN PÅ MIN VILJA MED UNDERDÅNIGHET! GÅ, BLOGGA OCH VAR FRAMGÅNGSRIK.

Jag tog emot två separata, men mycket tydliga tecken på att universum definitivt ville att min blogg skulle leva vidare. Men mer om detta i nästa inlägg.

Nu blev de änna en cliffhanger!


Universum vill att Frikadellen bloggar.

Fredagsmyyyys

Kategori: Allmänt

Frikadellen och Myaraq brainstormar på Fejsbok.Idag lagade jag en rysk soppa. Den blev inte så god. Men jag vägde upp det tema-mässigt.Det tydliga dammtäcket på flaskan demonstrerar för övrigt hur man rent praktiskt kan uttyda att jag numera är närmre trettio än tjugo.

Förtal

Kategori: Allmänt

Upphovsmakaren (och fejsbok-länkaren) kallar det humor.

Jag kallar det förtal.


Jahapp. SKOJIGT.

Nu blire galaj

Kategori: Allmänt

Nu har Frikadellen svärtat fransarna samt målat dit ett par ögonbryn.

Hon ska nämligen straxens glida mot kungshöjd och afterworka på Mañana. Som namnet indikerar är det en spansk restaurang och aftonens diet skall bestå i sangria och tapas.

Olé!


Frikadellen har fyllt i ögobrynen = partaj.

Recension på "From Paris with love"

Kategori: Allmänt

Jag skulle inledningsvis kunna varna för spoilers, men eftersom jag planerar att å det kraftigaste avråda från alla eventuella försök till att skåda denna film så kommer jag neda spoila HELA handlingen.

Nu är alla varnade. Ingen får bli sur nu. Ok.

Jag och min karl kollade på "From Paris with love" igår.

From Paris with Love.
Handling

En hyvens kille vill jobba med CIA. Får inte. Får plötsligt! Men, får en partner som visar sig (suprise) använda sig av OKONVETIONELLA METODER.

Partnern spelas av John Travolta. Alright, tänkte jag. Travolta. Honom såg jag i Grease. Och i titta han snackar. Han verkar vara en schysst kille.

Not.

John Travoltas karaktär chockar vår good guy genom att dra ena linan kokain (ur beslagtaget kokain från bovarna) efter den andra, dessutom använder han förhörsmetoden "skjuta först - fråga sedan".

Manusförfattaren är Luc Besson. Åh gött, tänkte jag. Jag gillade Taxi och Luc är ju fransman så då blir det inte så löjligt amerikaniserat.

Not.

Filmen utspelar sig i Frankrike, landet där ingen normalt kan engelska. Eller i alla fall väldigt få. Som tur är så råkar CIA-agenterna av en händelse stöta på Frankrikes samtliga invånare som kan föra sig på engelska. Till och med i franska ghettot pratar alla engelska. Tur för dem. Och för den amerikanska publiken som slipper läsa undertext.

För att amerikanerna ska känna sig riktigt bekväma så är dessutom alla kriminella etniska grupper av samma slag som hemma i staterna. Dessutom visar det sig att good guy-killens tjej i hemlighet är ihop med en bad guy som ser misstänkt svartmuskig ut. Vid ett tillfälle iförd kaftan. Hon var minsann en spion med ont uppsåt. Det pekade Travolta-karaktären ut.
Vips kunde man skjuta tjejen och hyvens visade sig egentligen även Travolta vara. Om än med okonventionella metoder.

Det slutar med att de blir kompisar. Och partners 4 lajf.

Just ja. Glömde nämna att Travolta-karaktären hann beblanda sig med en prostituerad mitt i alltsammans. Bara för att.

Jag rekommenderar alltså inte denna film.

Poster From Paris with Love (2010)
Jag borde ha anat det.

Frikadellen städar

Kategori: Allmänt

Frikadellen drabbades precis av städryck gånger gigantus.

De kommer inte så ofta så det gäller att passa på medan tempot är uppe. Man vet aldrig när andan ska falla på nästa gång.

Om en vecka. En månad. Ett år. Eller ett decenium.

Ingen som vet.


Frikadellen tittar på konst. Händer inte heller så ofta.

Att leva med en psykopatkatt.

Kategori: Allmänt

Jag vaknade inatt av att katten stod på min mage.

-Vad står på? Sa jag. Är något på tok?

-Nej. Prrrrrrrrr....
sa katten.

-Är du hungrig?

-Nej. Prrrrr...

-Behöver du ha lådan rensad?


-Nej. Prrrrr... Det gjorde du så bra igår kväll... Prrrr...

-Vill du bli kliad?

-Möjligtvis... Prrrr...

*kli kli*

-Så! Nu ska jag sova! Sa jag bestämt.

-Helt Ok, sa katten. Prrrr... under tiden ska jag bara stå här... Och titta på dig.

-Ska du inte ligga ner åtminstone?

-Nej. Jag ska stå. Prrrrr....


Och så somnade jag om. Med katten ståendes på magen.Sen vaknade jag igen några timmar senare. Då var det morgon och katten stod återigen (alternativt fortfarande) på min mage. Men den här gången om mer specificerade krav om mat och lådkrafsning.

Ullared

Kategori: Allmänt

Sitter och avnjuter Ullared-serien säsong 2.

Största behållningen hittills är vad som verkar vara Kjells nyfärgade hår. Vad gör man inte för kameran lixom.

Det är hårt att vara kändis.

Söndag.

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit hos några vänner och ätit söndagslunch.

Det var en helt fantastiskt god lasagne som åtnjöts.


Sambon, lasagnen + fräcka tallrikar.

Efter detta samlades vi och värdparet kring ett parti monopol. Det hela avlöpte under gemytlighet och allmän trivsel.


Ett parti monopol.

Efter en dryg timme samlades vi kring efterrätten. Den bestod i en smaskig kladdkaka som pyntats med hälsosamma bär.


Kladdkaka + hälsosamma bär.

Efter avslutad kladdkaka återvände vi till monopolspelet. Plötsligt försvann den mysiga stämningen. Rätt som det var förvandlades min karl till oigenkännlighet. Han var långt ifrån den väna varelsen jag trodde jag kände honom som utan visade snarare upp en orubblig personlighet utan medkänsla för de små och svaga i samhället.

Han byggde hus och hotell till höger och vänster, läste pekfingeraktigt ur regelboken när så var till hans fördel, roffade lystet åt sig sin flickväns och sitt värdpars lagfarter och kassade likt Sheriffen av Nottingham in folks intjänade pengar från banken för att räta ut gamla skulder.

När fyra timmar hade gått låg alla lagfarter i karln mins ägo och alla andra var ledsna, trötta samt lite rädda.


Min karl.

Zlatan upplever nog att han spelar med ett gäng dagisbarn.

Kategori: Allmänt

Sitter och gluttar på Sverige vs. Ungern-matchen på televisionen. Sambon som har ungerskt påbrå göttar sig i det faktum att han slutar som vinnare oavsett. Eller förlorare beroende på hur man ser det.

För övrigt kan jag konstatera att det lär vara rätt många Z i den ungerska upplagan av Alfapet.

Jag misstänker att manöverutrymmet blir rätt tajt annars.

Fil:Balazs Dzsudzsak3.JPG

Balázs Dzsudzsák, spelare i ungerska landslaget.

Destruktivt luggbeteende på återkomst.

Kategori: Allmänt

Jag behöver förnya mig. Tror jag.

Varje gång jag jag får en sån där känsla av att något nytt måste hända, ja då råkar allt som oftas mitt oskyldiga hår illa ut. I synnerhet är min lugg illa utsatt och råkar gärna ut för hemmasnickerad luggklippning.

Jag nämnde någon gång att jag lider av luggbulimi.

Det värsta är att varje gång jag klippt luggen köper jag mig ett stort och starkt hårspänne att sätta upp luggen och väntar ivrigt på att den ska växa ut igen.

Jag är farligt nära att åter falla ned i denna onda spiral av destruktivt luggbeteende. Jag känner det. Det kliar i luggklipparnerven. En liten elak röst i mitt inre plågar mig. Den hetsar mig. Den vill att jag klipper ned den just när den äntligen frodats till bakom öronen längd. Den ser något vackert. Det måste dödas.

Hur ska jag göra för att stoppa detta sug på att åter attackera min lugg?


Frikadellen i en dålig lugg-period. Intervenera, någon?

Norska unga mödrar

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar på de norska unga mödrarna. Jag kan inte hjälpa att jag saknar de danska litegranna.

 

Det var något oförklarligt extra kittlande och spännande med den extra gnutta av dekadens själva danskan bjöd på.

 

Det käcka upbeat-tempot i norskan liksom lyfter bort det där lilla extra.Käcka och rediga.

Smart

Kategori: Allmänt

-Du får ett anti-virusskydd på köpet, sa försäljaren och log frikostigt.

-Åh bonus! Sa jag och strålade.

Segt att få anti-virusprogrammet på skiva bara.

Till en dator som inte har cdrom-enhet det vill säga.

Ok jag erkänner, jag har bara köpt en mini-PC.

Kategori: Allmänt

Redan igår kväll klagade min dator över smärtor från korsryggen.

-Det smärtar och stramar, åbäkade sig datorn.

-Jaja, ta en panodil då, sa jag ointresserat.

Under natten hörde jag gnyenden från datorns håll som jag valde att ignorera. Imorse nämnde datorn något om sammandragningar. Som började vara regelbundna och som kom med allt kortare mellanrum.

- Sluta tjata! Sa jag. Jag måste åka till jobbet nu!

När jag kom hem nyss möttes jag av denna syn:Så går det när man inte skyddar sin dator. Det blir en bebis-dator.