< Till bloggens startsida

Hur man lever som Pippi Långstrumps dubbelgångare när solen skiner.

Vissa människor kan bara åla av sig kläderna så fort solen tittar fram. De blir chokladbruna och visar stolt upp sina vita ränder inför var och en som råkar stå i närheten.
Har man vid ett flertal tillfällen i sitt liv liknats vid Pippi Långstrump då är detta en livsstil som blott är en fantasi.

För det första så går det inte att åla av sig kläderna, lägga sig ned, och tro att resultatet blir en behaglig upplevelse. Nej, nej. Man blir kanonbränd. Ojämt bränd dessutom. Eftersom ens pigment är så in i skogens känsligt så syns det dunderstora skillnader mellan den stackars kroppsdel som legat mest i solens läge. Man får alltså en perfekt svedd grillyta som kan liknas vid en korv som legat stilla i stekpannan.

För det andra så blir första hudreaktionen inte en fin bränna, utan ett gäng glada små fräknar som nöjt placerar sig i ansiktet. I mitt fall inte bara ett klädsamt gäng på näsa och kinder, utan även haka, panna, axlar, armar, mage, lår, knän, smalben samt fötter - tårna inberäknade.

När jag var barn hade jag sånt komplex för detta att jag en sommar gav mig fan på att inte en endaste liten fräkenjävel skulle få ta fäste på min lekamen. Det var en varm och solig sommar. Men jag höll mig under björken i trädgården, invirad i badlakan. Jag kom tillbaka till skolan till hösten vit som ett spöke. De andra barnen var chokladbruna, och lärarna frågade mig om jag hade blivit sjuk.

För det tredje så upplever inte personer som jag nöjet av chokladbränna. Tänk kokta kräftor och du har mig efter en en halvtimme i solen. Ett noggrant och genomtänkt uppbyggande av solbrännan, vilket inbegriper försiktigt solande med hög solskyddsfaktor några minuter om dagen ett par veckor i sträck, kan möjligtvis resultera i en skaplig ljusbrun färg.

Som går bort tre dagar senare.


Vit - siktar mot röd.

Kommentarer
Sanni

Sv: hahah vad kul ;)jag bor i en stad som heter nödinge, nödinge ligger utanför göteborg <3 jag är med i en dans grupp som heter showgänget har varit med där i 4 år! Och det är Sabi som lär oss dansa ibland får vi hitta på eget ;)

2010-06-05 @ 10:30:46
URL: http://saniistheshit.blogg.se/
Rebecca

kikar in :)

2010-06-05 @ 10:38:07
URL: http://rebeckhaam.blogg.se/
Takazi

Vad är en våldtäckt?

Vart går gränsen till våldtäkt?

2010-06-05 @ 10:42:31
URL: http://takazi.blogg.se/
hugan

Tufft det där med solbränna eller icke...det går ju lixom inte att göra nåt åt, bara att försöka gilla läget...så gott det går! Huvudsaken du inte bränner dig!! Fräknar kan ju vara rätt sött åxå.. ;)

2010-06-05 @ 12:41:00
URL: http://hugalarssonsliv.blogspot.com
anne

Solbränna och solbränna... MÅSTE man ha en? Jag platsar nog i blekfisklassen snäppet under dig, bränner mig plättlätt och roas inte det minsta av att ligga i solen.



Å andra sidan kan jag nog kontatera att jag, vid mina snart uppnådda 50 år, definitivt är mindre rynkig och skrynklig än många andra jämåriga!



Eller så är det den generösa mängden underhudsfett det beror på....

2010-06-05 @ 13:55:07
URL: http://annnne.blogg.se/
Anonym

Vem tycker du bar klänningen bäst ? kommentera gärna :D

2010-06-05 @ 14:03:34
URL: http://thekingss.blogg.se/
Myaraq

Äsch. Jag kan inte ligga stil i tillräckligt lång tid. Men som tur är har jag inte svennepigment utan olivfärgad hud. Så jag ser oftast brunare ut än mina kompisar. Det är tacksamt.

2010-06-05 @ 17:25:11
URL: http://myaraq.blogg.se/
Selma

Håhåjaja, själv har jag begåvats med ett skinn som mest är blåvitt. Idag har jag fått färg! - Ett prima blåmärke på armen.

2010-06-05 @ 18:30:28
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Carro

fräknar är ju sött ju, även om det är ÖVERALLT! Det är fräknarna som blir fler och fler och smälter ihop till en stor klump som gör att jag ser solbränd ut. hahaha. så dom vill jag ha kvar ;P

2010-06-05 @ 20:12:36
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0