< Till bloggens startsida

Statusuppdateringar

Som van facebookanvändare listar jag nu de olika statusrapporterartyperna.

Vad-jag-gör-just-nu-uppdateraren. Denna typ finner inget för ointressant att meddela världen. Inget är för litet att uppdateras om. Statusrapporterna haglar in, gärna via mobilen. Nyvaken. Äter frukost. På bussen. På jobbet. Äter lunch. På väg till gymmet. På väg hem. Lagar mat. Diskar. Kollar på TV. Ska lägga mig. Sover. Zzzzz...

Träningsuppdateraren. Här har vi typen som inte låter den minsta fysiska bedrift ske utan vittnesmål. Via facebook förmedlar träningsuppdateraren all information om senaste svettdroppar för var och en som råkar kasta ett öga på news-fed:en. Hemma efter ett löp-pass i skogen. Har precis lyft 50 pannor på gymmet. Har cyklat femtio mil. Simmade över engelska kanalen.

Särskrivaren. Varje statusuppdatering innehåller en obligatorisk särskrivning. Jätte glad. Morgon dagen blir spännande. Fick precis en kul glass av en brun hårig sjuk sköterska.

Den kryptiske. Denna person skriver statusrapporter som det inte är meningen att man ska förstå. Man skall ana. Undra. Fundera. Spekulera. Det var inte som jag trodde. Längtar efter det där. Tärningen är kastad.

Den fyndige. Denna person använder aldrig statusrapporten för något banalt och intetsägande. Nej, det ska vara en kommentar med en knorr, gärna rolig, men med en smart underton. Konstycket för denne typ är att upprätthålla fyndigheten. Fyndiga statusrapporter belönas med fyndiga kommentarer. Den ritkigt fyndige typen lyckas besvara kommentaren med en ännu fyndigare sådan, och så rullar det på. Ibland är den fyndige besläktad med den kryptiske.

Den samhällsintresserade. Denna typ använder kommentatorsfältet till frän samhällskritik. Gärna med en länk till en artikel till SvD. Den samhällsintresserade går också gärna med i grupper och bedriver sin mission aktivt genom internetmediet och bjuder in alla i vänskapskretsen att ingå i denna grupp.

Den olycklige. Den olycklige är kanske inte olycklig jämt, men skulle en olycklig känsla komma till ytan, ja då ska datorn startas, facebook öppnas och statusfältet ifyllas. Sitter hemma och deppar.

Den kära! Kärlek är underbart! Det tycker vi alla. Vissa tycker att kärlek är så underbart att den måste få finnas med på facebook. Alla ska få veta! Gärna med efterföljande hjärtan. Älskar min snussi-dussi-snutt!<3 <3 (kommentar följer ofta: Älskar dig också snussi-putt!)



Kommentarer
Jess

Hahaha! Så sant! :)

2010-06-09 @ 22:01:05
URL: http://maisongrey.blogspot.com
liindblaads

hahaa jooo jag behöver nog allihopa :D så det blir inga pengar skickade :P

2010-06-09 @ 22:08:36
URL: http://liindblaads.blogg.se/
Angelica

sv: men om hon inte har sökt till något arbete? Heter det så ändå?



haha det där om fejjan är helt sant.

2010-06-09 @ 22:30:03
URL: http://mataduvor.blogg.se/
VERONICA

sv: hehe ja sant! klart du får se resultatet. Två grymma härliga färger inför sommaren :D Gör du då?

2010-06-09 @ 23:07:29
URL: http://livetivitavillan.blogg.se/
EmilyStrange

uh..jag ogillar alla dessa grupper.



funderar på vilken av dem jag tillhör. jag gör reklam för min blogg då och då, och idag skrev jag att jag käkade middag med min kille.

passar kanske mest in i grupp "vad-gör-jag-just-nu"-gruppen då. fan va torr jag är.

2010-06-09 @ 23:53:26
URL: http://www.emilythestrange.se/
Gang Of Bitches

Jo sannerligen du, visst är vi i Paris, trodde du inte va? ;)



Vill även påminna om en annan uppdatering "vad blir det för mat-uppdateringen" Den tråkigaste av dem alla! Jag (elin) har en tjej på min fb som uppdaterar VARJE dag, morgon, middag, lunch om vad som tillagas.. Idag till exempel gjorde hon pannkakor och medan hon höll på med det så gjorde hon scones. Kom nu ihåg att notera detta i intresseklubbens protokoll!

2010-06-09 @ 23:59:12
URL: http://gangofbitches.blogg.se/
Stattinskan

Haha ... men nån jäkla SÄR SKRIVARE är jag inte, haha (sär = efterbliven på skånska)

Gomorron

2010-06-10 @ 06:17:31
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Mia

Man tar sig ju automatiskt en funderar nu... Jag tror jag har lite av varje i mig (minus särskrivaren burr). Igår berättade jag för världen att "jag har pigga ben igen". Intressesmurfen hoppade högt!

2010-06-10 @ 07:42:03
URL: http://www.menmia.se
Myaraq

Jag är vardagsuppdateraren, fast på ett fyndigt sätt.



Såklart.

2010-06-10 @ 09:55:16
URL: http://myaraq.blogg.se/
Karin

Kan tipsa om http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Facebook



Där står de internationella vedertagna orden för de begrepp du tagit upp!



Exempel: "Den kryptiske"



Vaguebooking:

An intentionally vague Facebook status update, that prompts friends to ask what's going on, or is possibly a cry for help.

Mary is: "wondering if it is all worth it"

Mark is: "thinking that was a bad idea"



Example:

"Have you talked to Mark? He's vaguebooking again. I wonder if he's back with Mary..."



Opposite:

Tammy is: "in line at the grocery store"

2010-06-11 @ 09:14:22
URL: http://bkarin.blogspot.com
ellinor

Stämmer bra, och om jag ska vara ärlig så tycker jag inte särskilt mycket om någon av dem. Jag sitter mest och suckar åt det mesta jag läser. Men ändå sitter jag där och läser dag ut och dag in. Det är ju hopplöst!

2010-06-11 @ 21:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0