Frikadellen matbloggar!
Heja Baljväxter!
Ellen lagar mat!
På sista tiden har jag fastnat för baljväxter. Rättare sagt bönor!
Detta hänger ihop med att jag kom över en kokbok med det ytterst fyndiga namnet bön-hörd, och nu äter jag mer baljväxter än Promoe!
Dagens mattips är en mycket enkelt och kalasgod bönsallad som ligger i min matlåda. Det käcka med en väl tilltagen bönlunch är att man oftast håller sig mätt ända till kvällningen och middagen. Med andra ord så råkar man inte riktigt lika ofta ut för det akuta blodsockerfallet som resulterar i tre ångestladdade mums-mums.
Nu till bönsalaten!
Svarta bönor med vitlök, citron och parmesan
Olivolja
1 vitlöksklyfta (pressad)
Citronsaft (kör på)
Salt och peppar
1 förpackning svarta bönor (sköljda)
Lite grovt skuren ruccola
Färsk persilja (vi har alltid frusen färsk i frysen, som man hittar i frysdisken i mataffären superbra!)
Parmesan
Joxa ihop skiten och hala i dig det!
På bilden synes min fuskvariant, för jag hade ingen ruccola hemma. Jag langade i en bunt krossade valnötter, och äter allt till spagetti. En snabbmatsvariant av det nyttiga och sofistikerade köket. Bör tilläggas att jag även har provat Ruccolavarianten som förordas och det är en su-u-u-ubliiiiim sallad!
Kul att du vill vara med och tävla, får vi hoppas på att du blir en av finalisterna =)
Kram Savefors♥
hejhej allt bra med dig idag?
de är bara bra tack =) okej ska göra de :)
heey
just nu har jag en frågestund så
om du har lust så ställ gärna en fråga:D