< Till bloggens startsida

Saker vi aldrig trodde skulle komma tillbaka.

Mode är en märklig uppfinning.  Vi eftertraktar plaggen, vi köper dem, vi har dem på oss , vi tycker plötsligt att de inte är så hippa längre, vi slutar att ha dem och vi så småningom skäms vi för att vi någonsin hade dem. 

Sen händer det något märkligt. De blir moderna igen.

Modets cirkel of life. Tillåt mig bjuda på några exempel. 

* Cykelbyxor. Dessa små åtsmitande benkläder i glansigt material drog jag gärna på mig 1991 innan jag drog ut på gården och hoppade hopprep med de andra barnen. Freestylen var laddad med senaste hittarna av Haddaway och Pandora. Mitt pussel av Europas karta hade en jättebit som var lättast att lägga. Den hette Sovjet och - talade pappa om för mig - hade nyss blivit inaktuell.


Cykelbyxor. Färdigblogg-posade.

Så småningom försvann även cykelbyxorna från kartan, om man inte just cyklade. Och så trodde man ju givetvis att det skulle förbli.

Tills sommaren 2010 gjorde entré och cykelbyxorna blev partystass. Fräckare än fräckast. Hetare än hetast.

* Palladiumskor. Jag lade en fräzig snedlugg från ena sidan av huvudet till den andra. Luggen skulle läggas i en bubbla och sprejas hårt. På fötterna stoltserade ett par käcka palladiumskor. De hamrade upphetsat mot golvet när vi spelade Duck Hunt på Nintendo och nynnade till All that she wants som gick på radion.

När de försvann undrade vi hur vi någonsin kunnat ta på oss dessa klumpedunsar och ryste av obehag vid minnet och erkände i flesta fall att de aldrig hade existerat i vår personliga garderob.


Palladiumskor var the shit 1992. Detta år föddes även ett gäng blivande modebloggare som glatt iklädde sig just dessa skor under hela 2010.

*Leopard-mönster. Minns ni när leopard var det absolut mest tacky man över huvud taget kunde föreställa sig? När man skulle vara riktigt titta-vad-skojig-jag-är-jag-har-tagit-på-mig-något-jättefult. Då drog man på sig ett par leopardtajts och det var såååå skojigt. Inte skulle någon väll komma på tanken att dra på sig något liknande på allvar igen? 



Det kunde det.

Därför tar Frikadellen på sig rollen som klärvojant och siar om vad som blir modernt i framtiden. Jag är ledsen att säga det, men utifrån den lärdom vi nu har dragit av tidigare exempel finns det bara en väg att gå.

Om fyra-fem år kommer buffaloskor, savannbyxor och långa militärmönstrade diabless-jackor bli hetare än hetast. Allt pekar i en och samma riktning och det finns inget vi kan göra för att hindra det.

Vare sig vi vill eller inte.


Kommer bli fett heta igen. Sanna mina ord.


Kommentarer
Susanne

Du, frickis, jag har hört det ryktas om att militärjackorna är på väg igen...och...jag har länge funderat på att köpa en. Jisses.



Allt går i cykler.

2010-09-29 @ 22:52:45
URL: http://soudesune.blogg.se/
Inga M

Hmm det där var nog alldeles filosofiskt korrekt. Intet är nytt under solen. Oavsett vilken klädstil man har så brukar man utan egen förskyllan bli modern med jämna mellanrum. Tänk om man hade plats att spara allting och höll samma vikt. Då skulle man kunna spara mycket pengar!

2010-09-29 @ 23:00:31
URL: http://inga.blogg.se/
Anna

Som ung och hipp så kan jag lova dig att jag aldrig ens tänker röra min fot vid ett par Buffalos! Jag svär!

2010-09-29 @ 23:54:40
URL: http://annaantecknar.blogg.se/
Myaraq

Tur att jag alltid är hopplöst omodern.

2010-09-30 @ 09:08:10
URL: http://myaraq.blogg.se/
Susanne

Du menar den långa modellen, .med syntetiskt dun, figursydd...eller, så nära man kan komma.



Jag passar på den.



Jag tycker vi kan återinföra långa stickade mikey mouse tröjor, tights, usa-sockor och vita reebok, alt. svarta. Eller, vänta...är det inte vad alla struttar runt i nu, med en liten förvrängning till tuffa boots och oversize stickat? :)

2010-09-30 @ 09:49:33
URL: http://soudesune.blogg.se/
ida

Och jag älskart! Mot min vilja. Speciellt cykelbrallerna

2010-09-30 @ 10:05:22
URL: http://idalinns.blogg.se/
lovisa

HAHA ja minns dom där skorna.D

2010-09-30 @ 10:08:30
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Mekko!

Välkommen in till min blogg! Jag säljer massa olika saker i bloggen som ex , smycken (döskalleringar och massa annat snyggt) , hårvårdsprodukter , kläder, skor och skönhetsprodukter. Allt är väldigt väldigt billigt , gratis frakt och helt nytt. http://mekko.blogg.se

2010-09-30 @ 10:50:33
URL: http://mekko.blogg.se/
juliasbullar.blogg.se

haha, jag har också sagt de! att buffalo skorna ska komma tillbaka, LOVAR!

2010-09-30 @ 13:20:57
URL: http://juliasbullar.blogg.se/
Carro

Så sant som det är sagt! sjukt! haha

2010-09-30 @ 18:20:55
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Angelica

hahaha helt sant som attans!

2010-09-30 @ 19:25:25
URL: http://mataduvor.blogg.se/
Anna

Jazzbyxor. Jag väntar på att de ska komma tillbaka.

2010-09-30 @ 20:26:36
URL: http://barsine.blogg.se/
Gang Of Bitches

Håller med Anna, men måste meddela att jazzbyxan redan ÄR tillbaka! Bland annat H&M har sålt detta, dock är dom inte ytsvängda längst ner men materialet är det samma -underbart glansigt och syntetiskt! Men nu väntar vi febrilt på att modebloggarna ska saätta en kjol på dessa jazzbyxor, snart kommer det nog... Let's say april 2011?

2010-09-30 @ 23:57:02
URL: http://gangofbitches.blogg.se/
Sanne.

Haha, oh jösses.

2010-10-01 @ 12:17:26
URL: http://lykkeochjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0